İÜ Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'nin yeni binasının temeli atıldı!
İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa (İÜC) Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'nin yeni binasının temeli bugün atıldı.
İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa (İÜC) Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'nin yeni binasının temeli bugün atıldı.
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, üniversitenin Avcılar Yerleşkesinde gerçekleştirilen temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesinin Türkiye'de bilinen en eski ve kadim hayvan hastanesi olduğunu ifade etti.
Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; hastanenin deprem sebebiyle aldığı hasar sonrası artık daha yeni, çağdaş ve modern hale getirileceğini belirten Yerlikaya, hastanenin en kısa zamanda hizmete girmesini temenni ettiğini söyledi.
Hayvanların, insanların evlerinde ve bahçelerindeki dostları olduğunu aktaran Yerlikaya, hayvanların ve bitkilerin insanların üzerinde hakkı olduğunu, bu yüzden havyanlara eziyet edilmemesi gerektiğine dikkat çekti.
İnsanlara emanet edilen hayvanların sağlığını korumak ve en güzel imkanlarla tedavilerini sağlamak gerektiğini kaydeden Yerlikaya, şunları kaydetti:
"Medeniyetimizde göçmen kuşlara dinlenecekleri uğrak yerleri için evler, yiyecek ve içecek imkanlar sağlayan ecdadımızın çok ince ruhlu dokunuşları, hatta bu dokunuşlarını kurumsal hale pek çok vakıfları olduğunu görüyoruz. O ecdadın torunları olarak aynı yoldan gidiyoruz. Bugün modern ilmin en güzel eserini İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi ile beraber temelini atacağımız hastanemizin hizmete kavuştuğu zaman günde birçok hasta hayvanımıza şifa merkezi olacağını iftiharla göreceğiz."
- "İstanbul'un ve Türkiye'nin ihtiyacı olan hayvan sağlığı hizmetini karşılayacak"
İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın da üniversitenin Avcılar Yerleşkesi'nin şehirde 26 Eylül 2019'da yaşanan depremden etkilendiğini, mühendislik ve veteriner fakülteleri binalarının hasar aldığını anlattı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bu binalarla ilgili çok hızlı bir şekilde harekete geçerek projeleri tamamladığını aktaran Aydın, bu projeler hayata geçene kadar Veteriner Fakültesi Hastanesi'ni aktive etmek için çelik konstrüksiyonla hızlı bir inşaatın yapılacağını projeyi yürürlüğe aldıklarını ifade etti.
Veteriner Fakültesi Hastanesi'nin İstanbul'daki tek devlet veteriner hastanesi olduğuna vurgu yapan Aydın, şöyle konuştu:
"Yılda 50 bin hayvanın tedavi edildiği çok ciddi bir kapasiteye sahiptir. Yaşadığımız deprem sonrası hastanemizi çok küçük bir alanda hızlı bir şekilde konteynerlarda hizmet vermeye başlamıştık. Ancak bu ihtiyacı tabii ki karşılamıyor. İçinde bulunduğumuz ve şu anda temelini attığımız bu bina hızlı bir şekilde tamamlanarak İstanbul'un ve Türkiye'nin ihtiyacı olan hayvan sağlığı hizmetini karşılayacaktır. Hayvan hastanemiz aynı insanların gittiği hastane gibi içinde MR ünitelerinin, tomografinin, ameliyathanelerin, doğumhanelerin ve endoskopi ünitelerinin olduğu modern bir hayvan sağlık kuruluşudur."
Prof. Dr. Aydın, Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'nin temellerininin Halkalı'da 1899 yılında kurulmuş olan ilk sivil veteriner okulu Halkalı Ziraat ve Baytar Mektebi'ne dayandığını, ilk mezunları arasında milli şair Mehmet Akif Ersoy'un da yer aldığını sözlerine ekledi.
Konuşmalardan sonra İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve beraberindekiler, butona basarak Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'nin yeni binasının temel atma törenini gerçekleştirdi.
Törene, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, Avcılar Kaymakamı Kemal İnan ile Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güven Kaşıkçı ve öğretim üyeleri katılım gösterdi.
- Yılda 100 bin hayvana sağlık hizmeti verilecek
İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi bünyesinde hizmet sağlayan Eğitim-Öğretim Araştırma ve Uygulama Hayvan Hastanesi, Türkiye'nin ilk üniversite hayvan hastanesi.
Bir başhekim ve iki başhekim yardımcısı koordinatörlüğünde; 24 profesör, 14 doçent, 17 doktor, 20 teknik ve idari personel ile Türkiye'nin en büyük hayvan hastanesi olan sağlık kuruluşu, 10 bin metrekare büyüklüğünde kapalı alan üzerinde faaliyet gösteriyor.
10 ameliyathane, 20 klinik muayene salonu, 3 dershane ve 250 kişilik bir amfinin bulunduğu hastane, günde 200'ün üzerinde hayvana şifa dağıtmak için 7/24 hizmet sağlıyor.
Dünyadaki birçok örneğinden büyük ve gelişmiş olan hastanede; iç hastalıkları, cerrahi, doğum ve jinekoloji, döllenme ve suni tohumlama ile yabani hayvan hastalıkları ve ekoloji ana bilim dalları bulunuyor.
Hastanede daha çok pet olarak da isimlendirilen kedi, köpek, kuş ile at, büyük ve küçükbaş çiftlik hayvanlarına; Veterinerlik Fakültesi ile diğer kurumlar arasında yapılan protokoller kapsamında sokak hayvanları, polis köpekleri, silahlı kuvvetlere ait at ve köpeklere sağlık hizmetleri sağlanıyor. Ayrıca, yapılan protokollere bağlı olarak birçok ülkeden gelen öğrenciye staj eğitimi veriliyor.
İstanbul'da hasar tespit çalışmalarına başlandı!
Bolu Mengen'de evlerde hasar tespit çalışmaları başladı!