27 / 04 / 2024

İÜC Veteriner Fakültesi'nin yıkımına başlandı!

İÜC Veteriner Fakültesi'nin yıkımına başlandı!

Silivri civarında 26 Eylül tarihinde yaşanan Richter ölçeğine göre 5.8 büyüklüğündeki depremden etkilenen Avcılar'da bulunan İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi binası yıkılıyor.



Silivri depremi sonrasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Avcılar Belediyesi ekiplerinin yaptığı incelemede kolonlarında çatlak ve inşaat demirlerinin korozyona uğradığı belirlenen Avcılar kampüsünde bulunan veteriner fakültesinin yıkımı kararlaştırıldı. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Rektörlük, Avcılar Kampüsü'nde bulunan Veteriner Fakültesi ile Veterinerlik Meslek Yüksek Okulu'nda eğitim ve öğretime 20 gün ara verdi. Veteriner Fakültesi'nin yeni binası inşa edilinceye kadar eğitimin Büyükçekmece'de bulunan kampüste devam etmesi kararlaştırıldı. Yeni binanın yapımı için ihale açılırken, eski binanın yıkımına başlandı. Fakültenin sosyal medya hesapları üzerinden yıkıma başlandığı kaydedilirken, şu ifadeler kullanıldı:

"BU VEDA OLMASA DA AYRILIK BİZİ HÜZÜNLENDİRDİ"

"İÜC Avcılar yerleşkesinde, 1987 yılından beri binlerce öğrencinin eğitim gördüğü, nice anılar biriktirdiği, 'Veteriner Hekim' olarak mezun olduğu, yaşlı ve depreme daha fazla dayanma gücü kalmayan emektar binamızın yıkım işlemlerine kontrollü olarak başlandı. Her ne kadar bu bir veda olmasa da ayrılık bizleri hüzünlendirdi. Yeni binamıza en kısa sürede kavuşmak dileğiyle." Yıkım ve enkaz kaldırma işleminin tamamlanması ardından yeni binanın yapımına başlanacak.


Geri Dön