28 / 04 / 2024

Goodyear Kavşağı'nın temeli 18 Ocak'ta atılacak!

Goodyear Kavşağı'nın temeli 18 Ocak'ta atılacak!

Yeni yılın ilk meclis toplantısında konuşan Başkan Karaosmanoğlu, Goodyear Sapağına Kavanlar İnşaat tarafından yapılan köprülü kavşağın temelinin 18 Ocak’ta atılacağını belirterek, herkesi açılışa davet etti.



Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin yeni yılın ilk toplantısı olan ocak ayı toplantısı Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda meclis üyeleri de hazır bulundu. Toplantı öncesinde Kocaeli Halkevi Şube Başkanı Yaşar Seğmen ile Halkevi üyeleri meclise girmek istedi. Ancak özel güvenlik görevlileri buna izin vermedi. Başkan Karaosmanoğlu’nun salona gelmesini bekleyen Halkevi üyeleri Karaosmanoğlu’nun salona girişi esnasında , “Mecliste su zammını geri alacak mısınız” diye sordu. Başkan Karaosmanoğlu ise, “Böyle gelmeyin meclis üyesi olun seçilin meclise öyle gelin” diyerek salona girdi.

 

ÜZERLERİ ARANARAK MECLİSE ALINDILAR

Bunun üzerine konuşan Yaşar Seğmen, “Daha önce İSU Müdürlüğünü bastık. Neden suya yüzde 20 zam yapıldığını sorduk. Onlar işin mecliste kararlaştırıldığını söyledi. Bizde buraya geldik” dedi. Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Hüseyin Yılmaz ile meclis üyeleri neden Halkevi üyelerinin meclise alınmadığını sordu. Bunun üzerine Karaosmanoğlu,” Onlar maaşlı vatandaş. Beni öyle yolda çevirip soru soramazlar. Normal vatandaşlar meclisi izleye bilir” dedi. Bunun üzerine Hüseyin Yılmaz, “Bunlar normal vatandaş değil mi” diye sordu. Bunun üzerine başkan Karaosmanoğlu, “Onlar makul şüpheli” diye cevap verdi. Bir süre Karaosmanoğlu ile sözlü tartışama giren CHP’liler daha sonra Karaosmanoğlu’nu iknaa etti. Üzeri aranan Kocaeli Halkevi üyeleri meclise alınarak meclisi izledi.  Yapılan yoklamayla Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı başladı.

 

AFET TOPLANMA ALANLARI VAR MIDIR

CHP Grup Başkan Vekili Hüseyin Yılmaz, 17 Ağustos 1999 tarihinde yaşanan Marmara Depremi sonrasında büyük ihtiyaç olduğu ortaya çıkan afet sonrası toplanma yerleriyle ilgili soru önergesi verdi. Sözlü ve yazılı olarak önerge veren Yılmaz, önergesinde, “Kocaeli’nin tüm ilçelerinde olasi bir deprem anında halkın toplanacağı afet toplanma alanı var mıdır? Kocaeli’nin tüm ilçelerinde böyle alanlar var ise bu alanlar nerelerdir ve kaç metre karedir. Bu alanlar her ilçe nüfusuna göre mi dağıtılmıştır. Kentsel dönüşüm alanı kapsamında düşünülen projeler bu alanlara mı uygulanmak isteniyor” diye sordu.

 

54 TANE KONUT İLİM YAYMAYA VERİLDİ

Meclis oturumunun 54’ncü gündem maddesinde İlim Yayma Cemiyeti’ne yer verilmesine CHP’liler tepki gösterdiler. Grup Başkan Vekili Hüseyin Yılmaz “TOKİ tarafından yapılan konutlar 54 tanesi İlim Yayma Cemiyeti’ne verilmiştir. Bu doğru değildir. Kocaeli’de konut ihtiyacı yoktur” derken, Başkan Karaosmanoğlu “Bende İlim Yayma Cemiyeti yurtlarında okudum. Oranın yönetim başkanı benim. Bundan bir sorun yoktur. Yasal olmayan hiçbir şeye izin vermedik vermeyeceğiz” karşılığını verdi.

 

KENT KONUT’UN ELİNDEKİ ARSALAR

Mecliste görüşmelerin ardından söz alan Körfezli meclis üyesi Engin Taşdemir, belediyeye karşı eleştirilerde bulundu. Kent Konut’un 12 ilçede elinde bulundurduğu arsaların parsel numarasını istedik. Ancak bize Kent Konut’ta şuan incelemenin sürdüğü inceleme sonunda cevabın verileceği söylendi. Eleştirilerini sürdüren Engin Taşdemir, “CHP’li Engin Taşdemir “KBB taşrada ki meclisten daha kötü durumdadır” derken Başkan Karaosmanoğlu “Meclisi küçültmeyin bunu kabuk etmiyorum” karşılığını verdi.

 

GOODYEAR SAPAĞI’NIN TEMELİ 18 OCAK’TA

Goodyear Sapağı’na Kavanlar tarafından yapılan köprülü kavşağın temelinin atılacağını ifade eden Karaosmanoğlu, “ Goodyear önünde battı çıktı yapıyoruz. 18 Ocak Pazar günü saat 14.00’de yapılacaktır. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ta katılacaktır diyen Başkan Karaosmanoğlu “Sokak hayvanları konusunda Türkiye’de en modern proje bizim tarafımızdan yapıldı. 10 Milyon TL masraf yapılmıştır. Harika bir tesis kurulmuştur. 400 dönüm üzerine kurulmuştur. Hayvanların bütün ihtiyaçlarının yanı sıra insanlarımızın bilgilendirilmesi noktasında önemli bir yerdir” dedi.

 

DENİZ OTOBÜSLERİ ZARAR EDİYOR

Deniz otobüslerinin satılması konusunda konuşan başkan Karaosmanoğlu, “Deniz ulaşımımız zarar ettiğimiz için satıyoruz. İzmit’ten Karamürsel’e gidecek olan biri deniz yoluyla 1 saatte giderken arabayla 30 dakikada oraya gidiyor. Bu nedenle deniz ulaşımını tercih etmiyor. En iyi çalışan deniz otobüsü hatlarımız karşılıklı olan ilçeler arasında çalışıyor. Gölcük – Körfez arasındaki seferlerdir” diye konuştu. 


Mavi Kocaeli


Geri Dön