08 / 05 / 2024

Eskinin balıkçı kasabası Tuzla bugünün konut alanı!

Eskinin balıkçı kasabası Tuzla bugünün konut alanı!

Geçmişinde balıkçı kasabası olarak tanınan ve yazlıkçıların uğrak yeri olan Tuzla, günümüzde özel sektör ve kamu projeleriyle farklı bir noktaya geldi. Nitelikli projelerin hızla çoğaldığı Tuzla, yatırımcıların iştahını kabartıyor.



İstanbul Anadolu yakası ilçesi olan Tuzla, 1900'lü yılların başında bir balıkçı kasabasıydı. 

İlerleyen zamanlarda bulunduğu lokasyon itibariyle sayfiye mekanı olarak yıldızı parlayan bölge, daha sogralarda ise tersaneler ve sanayi bölgesi olarak tanınmaya başlandı. Uzun yıllar boyunca farklı serüvenlere sahne olan bölge, şimdilerde de gerek kamu gerek özel sektörün geliştirdiği projelerle farklı bir kimliğe büründü. 

İstanbul'un en güneyinde 201 metrekarelik yüzölçümüne sahip Tuzla'nın gelişimi 2000'li yılların gelmesiyle başladı. Özellikle Sabiha Gökçen Havalimanı'nın açılması ile gelişim çizgisini yükselten bölge, artık yatırımcıların gözlerini diktiği bir yer haline geldi. Gerek konut gerekse eğitim bölgesi olarak sivrilen Tuzla'da bugün birçok nitelikli projeyi görmek mümkün. 


2 yeni şehirden biri Tuzla'ya 

Tuzla'yı bekleyen önemli gelişmelerin başında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Yeni Şehir projesi geliyor. İstanbul'daki 2 yeni şehir projesinden biri Tuzla'da yapılacak. Projeyle birlikte Tuzla'nın uluslararası bir yerleşim ve lojistik merkez olması bekleniyor. 2 milyon metrekare alanda kurulacak yeni şehir projesi kapsamında rezidans, apart otel, home ofis, mağazalar, ofis binaları, kültür sanat alanları, eğitim yerleşkesi, hastane, otel ve AVM gibi alanlar yer alacak. 

Tuzla'ya iki ayrı metro hattı 

Marmara Denizi, Gebze ve Pendik'e komşu olan Tuzla'ya bölgenin gelişimini daha da arttıracak iki metro hattı da yapılacak. Hali hazırda D-100 Karayolu İçmeler Kavşağı, D-100 Karayolu Tuzla Kavşağı, 0-4 Anadolu Otoyolu Şekerpınar Kavşağı, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı ve Eskihisar Arabalı Feribot İskelesi'ne yakınlığıyla ulaşım alternatiflerinin bol olduğu bölge, gerçekleştirilecek metro projeleriyle daha da atağa geçeceğe benziyor. 

Bölgenin metro hatlarından biri, Tuzla'yı İçmeler ve Tersane Kavşağı üzerinden Kadıköy-Kartal metrosuna bağlayacak. 

Diğer metro hattı ise bölgeyi Kaynarca üzerinden Sabiha Gökçen Havaalanı'na bağlayacak. 


Nostaljik tramvayı olacak 

Günümüzde turizmden eğitime, konuttan ulaşıma kadar geliştirilen projelerle adından söz ettiren Tuzla'da sahil boyunca ilerleyecek bir nostalji tramvayının da yapılması planlanıyor. Bu sayede bölgede turizmin daha da gelişmesi gündemde. 


Geri Dön