20 / 05 / 2024

Eskişehir 2014'te turizmle yükselecek!

Eskişehir 2014'te turizmle yükselecek!

Güngör Azim Tuna, kentin bu zamana kadar sanayide kendini ispat ettiğini belirterek, "Eskişehir'in turizmde potansiyeli, yeni keşfedilmeye başlanıyor. Eskişehir, önemli markalarıyla daha iyi yerlere gelecek. Bu da bize heyecan veriyor" dedi...



Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından TBMM'ye gönderilen 2014 bütçesinde destinasyon bölgelerinin yer aldığını kaydetti.


Söz konusu bölgeler arasında Eskişehir'in de yer aldığını ifade eden Tuna, şöyle konuştu:


"Bu çok güzel ve sevdirici bir gelişme. 'Destinasyon" deyince turizm ekonomik bölgeleri arasında yer alan bölge ya da il anlıyoruz. Eskişehir bu zamana kadar sanayide kendini ispat etmişti. Ancak turizmde potansiyelinin ortaya çıktığı yeni keşfedilmeye başlanıyor. İlimizin mevcut potansiyeli değerlendirilecek. Burada hemen aklımıza Frig Vadisi, Yazılıkaya, Odunpazarı Evleri yanı sıra Seyit Battal Gazi, Yunus Emre, Nasreddin Hoca gibi değerlerimiz var. Termal kaynaklarımız da bulunuyor. Eskişehir'in sağlık turizmi açısından da önemli bir geleceği var. Eskişehir, 2014 yılında farklı turizm gelirlerinden pay alacak."


- "Türk Dünyası Kültür Başkentliği çalışmaları 2014'de devam edecek" 


Tuna, Eskişehir'in 2013'te Türk Dünyası Kültür Başkenti unvanını sahip olduğunu hatırlatarak, bu unvanın kentin son dönemde dikkati çekmesine büyük katkısının olduğunu bildirdi.


Eskişehir'in 2013'te Türk Dünyası Kültür Başkenti ve UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Başkenti seçilmesinde Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın büyük emeğinin olduğunu anlatan Tuna, "Sayın Başbakanımız ve Sayın Milli Eğitim Bakanımızla birlikte Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'e teşekkür ediyorum. Bundan sonra Eskişehir'in markalarını ön plana çıkartacağız. Değerlerimizi ve markalarımızı daha iyi tanıtmaya çalışacağız. 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği çalışmaları 2014 yılında da devam edecek. Eskişehir önemli markalarıyla daha iyi yerlere gelecek. Bu da bize heyecan veriyor" diye konuştu.


AA


Geri Dön