04 / 05 / 2024

Eskişehir Gürleyik Köyü 1. Derece Doğal ve Arkeolojik Sit Alanı oldu!

Eskişehir Gürleyik Köyü 1. Derece Doğal ve Arkeolojik Sit Alanı oldu!

Eskişehir Gürleyik Köyü Doğal ve Tarihi Varlıkları Koruma Derneği Başkanı Halit Gürsoy, 27 Aralık 2008 yılından bu yana köyün doğasını ve tarihini korumak için mücadele ettiklerini belirtti...




Eskişehir Gürleyik Köyü Doğal ve Tarihi Varlıkları Koruma Derneği Başkanı Halit Gürsoy, 27 Aralık 2008 yılından bu yana köyün doğasını ve tarihini korumak için mücadele ettiklerini belirtti ve Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün köy lehine hazırlanan rapordan söz ederek “Eskişehir İli Mihalıççık İlçesi Gürleyik Köyü 1. derece doğal ve arkeolojik sit alanı için ekolojik bilimsel temelli etüt yapılmasına karar verilmiştir” dedi.


Bu kararın sevindirici olduğunu vurgulayan Gürsoy, bundan sonra sadece dernek olarak değil tüm köy halkı olarak kolları sıvayarak köyü doğasını ve tarihini dünyaya tanıtmak olduğunu söyledi. Dernek olarak hedeflerini açıklayan Başkan Halit Gürsoy; “Engelli vatandaşlarımızın gezip göreceği ortamı sağlamak, ekolojik köy yapmak, şair, yazar ve edebiyatçılarımız için ilham kaynağı mekanı yapmak, ana okulu, ilköğretim çocukları ile lise ve üniversite öğrencilerini doğamızla, tarihimizle tanıştırıp, sevdirerek, koruyarak dünya gençliğini örnek olacak ortamı sağlamak” diye konuştu.


Gürleyik Köyü Doğal ve Tarihi Varlıkları Koruma Derneği Başkanı Halit Gürsoy, hedeflerin gerçekleşmesi için başta milletvekilleri, Vali, Büyükşehir, Odunpazarı, Tepebaşı, Anadolu ve Osmangazi Üniversitesi rektörleri ve diğer kurumlarla girişimlerde bulunacaklarını sözlerine ekledi.



Maraş Gündem


Geri Dön