18 / 05 / 2024

Gürleyik Köyü Doğal ve Tarihi Varlıkları Koruma Derneği Başkanı Halit Gürsoy

Gürleyik Köyü Doğal ve Tarihi Varlıkları Koruma Derneği Başkanı Halit Gürsoy

Eskişehir Gürleyik Köyü Doğal ve Tarihi Varlıkları Koruma Derneği Başkanı Halit Gürsoy, 27 Aralık 2008 yılından bu yana köyün doğasını ve tarihini korumak için mücadele ettiklerini belirtti...

Çevre, Şehircilik Bakanlığı düğmeye bastı! 100 bin hafif çelik köy evi için ilk kazmayı vurdu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, deprem bölgesinde hasar gören köy evlerinin yerine inşa edilecek olan 100 bin hafif çelikten köy evi için ilk kazmayı vurdu. 

Doğal gaz faturası kabarık gelenlere müjde! Tüm bankalar seferber oldu! Son başvuru tarihi 31 Mayıs!

Son dönemlerde gündemdeki yerini koruyan doğal gaz faturalarıyla ilgili çeşitli gelişmeler meydana gelmeye devam ediyor. Bu çerçevede, doğal gaz faturası ödemesi yapan çok sayıda insanı yakından ilgilendiren çok önemli gelişme yaşandı.

Türkiye’nin Rusya’ya yapacağı 600 milyon dolarlık doğal gaz ödemesi 2024’e ertelendi!

Reuters'tan edinilen bilgilere göre, Rusya'ya doğal gaz ödemesinde ilk erteleme 600 milyon dolar oldu. Fiyatlara bağlı olarak 3-4 milyar dolarlık ödeme 2024 yılına ertelenebilir.

Doğal gaz bu ay mı bedava olacak? Hangi tarihten itibaren başlayacak?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez tarafından verilen bilgiler kapsamında, 30 yıllık rezervin bulunduğu doğal kaynak oldukça önemli bir katkı sağlayacak. Peki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın haber verdiği 30 günlık ücretsiz doğal gaz bu ay mı olacak?

Harrem'den Anneler Günü için doğal hediyeler! Fiyatları ne kadar? 

Yaklaşan Anneler Günü’nde, annelerimize ne kadar değerli olduklarını hatırlatmanın en güzel örneklerinden bir tanesi de doğal ürünler hediye etmek.

Vatandaş için ısınmak artık lüks oldu! Hükümete doğal gaz faturası için çağrı geldi!

Avrupa’da doğal gaz fiyatları bir yıl içinde yüzde 85’e yakın oranda düşerken, Türkiye’de ise konutlarda yüzde 164, sanayide de yüzde 273 arttı. Bu duruma tepki gösteren CHP, hükümete çağrı yaparak, ısınmanın artık bir lüks haline geldiğini savundu ve bu nedenle doğal gaz fiyatlarının indirilmesini

Fırladı! Gümüş yatırımcısının günlük kazancı yüzde 5'i geçti! Elinde 1 gram bile gümüş olanlar çabuk bakın

Gümüş fiyatları yükselişe geçti. Gümüşün yatırımcısına kazancı günlük  yüzde 5'i geçti. Yatırımcılar hemen güncel gümüş fiyatlarını araştırmaya başladı. Peki, bugün gümüş fiyatları ne kadar oldu? Son dakika gümüş fiyatları 2 Kasım 2022.

2 bin 500 lira doğal gaz desteği alabilirsiniz! Doğal gaz desteği nasıl alınır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere verilecek olan doğal gaz desteği vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Peki, Doğal gaz desteği nasıl alınır? Doğal gaz desteğinden kimler yararlanabilir? İşte detaylar…

Kıyıda köşede doları olanlar acilen bakın! Dolar gümbür gümbür geliyor! Görenler şoka giriyor

10 Ekim 2022 Pazartesi günü dolar kuru son dakika gelişmeleri milyonlarca kişi tarafından takip ediliyor. Dolar kurunda bugün ibreler yeşili gösteriyor. Kıyıda köşede doların olanlar acilen bakın, dolar gümbür gümbür geliyor. Güncel son dakika dolar kuru...

AB liderleri ve hükümetler doğal gaz tavan fiyatı konusunda anlaşma sağlayamadı!

Avrupa Birliği'ndeki (AB) ülkeler, enerji fiyatlarını düşürmeye yönelik tedbirlerin bir parçası olarak doğal gaz için tavan fiyat konusunda anlaşamadı.

Doğal gaz yardım başvurusu nasıl yapılır? Doğal gaz yardım başvurusu şartları nelerdir?

Doğal gaz yardım başvurusu, havaların soğumaya başlaması ile gündeme geldi. Peki Doğal gaz yardım başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar!

İşte 100 metrekare evde ödenecek doğal gaz faturası

Okulların açılması ve kış aylarının yaklaşmasıyla vatandaşın gündemi, ısınma, doğal gaz, odun kömür fiyatlarına odaklandı.

Böylesi görülmemişti! Doğal gazda tehlike çanları çalıyor

Rusya yaptırımları nedeniyle doğal gazda büyük bir krizin eşiğine sürüklenen Avrupa çok daha vahim bir açıklama yapıldı. Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol, küresel bir enerji krizi yaşandığını belirterek, Avrupa'da bu kışın çok zor olacağını ifade etti.

Gürleyik Köyü Doğal ve Tarihi Varlıkları Koruma Derneği Başkanı Halit Gürsoy Haberi

Gürleyik Köyü Doğal ve Tarihi Varlıkları Koruma Derneği Başkanı Halit Gürsoy


Eskişehir Gürleyik Köyü Doğal ve Tarihi Varlıkları Koruma Derneği Başkanı Halit Gürsoy, 27 Aralık 2008 yılından bu yana köyün doğasını ve tarihini korumak için mücadele ettiklerini belirtti ve Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün köy lehine hazırlanan rapordan söz ederek “Eskişehir İli Mihalıççık İlçesi Gürleyik Köyü 1. derece doğal ve arkeolojik sit alanı için ekolojik bilimsel temelli etüt yapılmasına karar verilmiştir” dedi.


Bu kararın sevindirici olduğunu vurgulayan Gürsoy, bundan sonra sadece dernek olarak değil tüm köy halkı olarak kolları sıvayarak köyü doğasını ve tarihini dünyaya tanıtmak olduğunu söyledi. Dernek olarak hedeflerini açıklayan Başkan Halit Gürsoy; “Engelli vatandaşlarımızın gezip göreceği ortamı sağlamak, ekolojik köy yapmak, şair, yazar ve edebiyatçılarımız için ilham kaynağı mekanı yapmak, ana okulu, ilköğretim çocukları ile lise ve üniversite öğrencilerini...