01 / 05 / 2024

Doğal gaz bu ay mı bedava olacak? Hangi tarihten itibaren başlayacak?

Doğal gaz bu ay mı bedava olacak? Hangi tarihten itibaren başlayacak?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez tarafından verilen bilgiler kapsamında, 30 yıllık rezervin bulunduğu doğal kaynak oldukça önemli bir katkı sağlayacak. Peki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın haber verdiği 30 günlık ücretsiz doğal gaz bu ay mı olacak?



Konutlardaki 20 milyona yakın doğal gaz abonesi için müjdenin kamuoyuyla paylaşıldığı 20 Nisan’dan sonra gelen ilk faturalarında tutar sıfır "0" olacak. Yurttaşın bu tarihten sonra gelecek ilk faturasına ücret yansıtılmayacak ve 2024 nisan ayına kadar ise yurttaşa bir yıl boyunca 25 metreküp doğal gaz bedava verilecek.

BEDAVA DOĞALGAZ NE ZAMAN VERİLECEK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Evlerimizde ilk 30 gün tümüyle bedava. 12 ay mutfak ve sıcak su kullanımındaki 25 metreküplük doğal gazı bedava sağlayacağız" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ise, "Bugün gazımızı tesisimize vererek, mayıs ayı başında da işleme alacağız. Her kesimi mutlu edecek bir müjdenin geleceğini söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

Doğal gaz bu ay mı bedava olacak? Hangi tarihten itibaren başlayacak?

30 YILLIK DOĞALGAZ İHTİYACINI KARŞILAYACAK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz gazının evlerin 30 senelik doğal gazını karşılamaya yeteceğini söyledi. Dönmez, proje çerçevesinde tam kapasite sisteme doğal gaz verildiğinde de Türkiye'nin toplam tüketiminin yüzde 30'unu karşılamaya yeteceğini ifade etti.

1 trilyon dolarlık değeri bulunan Karadeniz gazı, Türkiye'nin enerjideki dışa bağımlılığını azaltma noktasında da etkili olacak.

İşte detaylar...


Geri Dön