28 / 04 / 2024

Doğal gaz bu ay mı ücretsiz olacak? Ne zaman fatura ödenmeyecek?

Doğal gaz bu ay mı ücretsiz olacak? Ne zaman fatura ödenmeyecek?

​​​​​​​Türkiye'nin toplam doğal gaz tüketiminin yüzde 30'unu karşılayacağı düşünülen Karadeniz gazının kullanılmaya başlaması, doğal gaz bedava mı oldu sorularını akıllara getirdi. Peki, Doğal gaz bu ay mı ücretsiz olacak? 1 ay ücretsiz doğal gaz hangi tarihte başlayacak?



Evlerdeki 20 milyona yakın doğal gaz abonesi için müjdenin kamuoyuna duyurulduğu 20 Nisan tarihinden sonra gelen ilk faturalarında tutar "0" sıfır olacak. İnsanların bu tarihten sonra gelecek ilk faturasına ücret yansıtılmayacak ve 2024’ün nisan ayına kadar ise yurttaşlara 25 metreküp doğal gaz bedava verilecek.

ÜCRETSİZ DOĞAL GAZ NE ZAMAN VERİLECEK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Evlerimizde ilk bir ay tümüyle bedava. 1 sene mutfak ve sıcak su kullanımındaki 25 metreküplük doğal gazı bedava veriyoruz" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ise, "Bugün gazımızı tesisimize alacağız. Mayıs ayının başında da işleme vereceğiz. Hemen herkesi sevindirecek bir müjdenin geleceğini söyleyebilirim" şeklinde konuştu.

Doğal gaz bu ay mı ücretsiz olacak? Ne zaman fatura ödenmeyecek?

30 YILLIK DOĞALGAZ İHTİYACINI KARŞILAYACAK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz gazının evlerin 30 senelik doğal gazını karşılamaya yeteceğini söylerken, proje doğrultusunda tam kapasite sisteme doğal gaz verilmeye başlanıldığı zaman ise ülkenin toplam tüketiminin yüzde 30'unu karşılamaya yeteceğini ifade etti.

İşte detaylar...


Geri Dön