29 / 04 / 2024

İşte 100 metrekare evde ödenecek doğal gaz faturası

İşte 100 metrekare evde ödenecek doğal gaz faturası

Okulların açılması ve kış aylarının yaklaşmasıyla vatandaşın gündemi, ısınma, doğal gaz, odun kömür fiyatlarına odaklandı.



 Botaş'ın Eylül ayı itibariyle yürürlüğe soktuğu zamlı doğal gaz fiyatlarının bu yıl gelecek doğal gaz faturalarının ne kadar olacağı sorusunu en çok merak edilenler arasına soktu.

Gazete Durum'da yer alan haberde; 1 Eylül'deki doğal gaz zammıyla birlikte, 100 metrekare büyüklüğünde bir konutta oturan ortalama 4 kişilik bir ailenin kış aylarında günlük ortalama 10 metreküp gaz yakması halinde İstanbul'da bin 785 lira, Ankara'da ise bin 650 lira fatura ödemek zorunda kalacağı belirtildi.

Botaş, 1 Eylül'de konutlarda kullanılan doğal gaza yüzde 25 oranında zam yapmıştı. İstanbul'da zam öncesi bir metreküp gazın fiyatı KDV dahil 4,94  (KDV'siz 4,19 Lira) lirayken, zamdan sonra bir metreküp doğal gazın fiyatı KDV dahil 5,95 (KDV'siz 5,05 lira) liraya yükseldi.

İstanbul'da doğal gaz faturası ne kadar olacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön