18 / 05 / 2024

Eskişehir Gürleyik Köyü sit alanı

Eskişehir Gürleyik Köyü sit alanı

Eskişehir Gürleyik Köyü Doğal ve Tarihi Varlıkları Koruma Derneği Başkanı Halit Gürsoy, 27 Aralık 2008 yılından bu yana köyün doğasını ve tarihini korumak için mücadele ettiklerini belirtti...

Eskişehir TOKİ'de KDV yüzde 10'a, taksitler 894 TL'den 8 bin TL'ye çıktı! 'Mağduriyet çözülsün' talebi geldi!

2019 Aralık'ta Eskişehir'de 2 bin 450 konut için kura çekilişi yapıldı. TOKİ 100 bin konut projesi kapsamında hayata geçirilecek projede, ödeme koşulları değiştirildi. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, bu durumun düzeltilmesi gerektiğini açıkladı. 

Eskişehir’de simide bir yılda yüzde 80 zam geldi!

Eskişehir’de simide zam geldi. Ocak ayında 5 TL'den satılan simit 2023 yılı bitmeden yüzde 80 zamlanmış oldu. Peki, Eskişehir’de simit ne kadar oldu? İşte detaylar...

Çevre, Şehircilik Bakanlığı düğmeye bastı! 100 bin hafif çelik köy evi için ilk kazmayı vurdu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, deprem bölgesinde hasar gören köy evlerinin yerine inşa edilecek olan 100 bin hafif çelikten köy evi için ilk kazmayı vurdu. 

Fırladı! Gümüş yatırımcısının günlük kazancı yüzde 5'i geçti! Elinde 1 gram bile gümüş olanlar çabuk bakın

Gümüş fiyatları yükselişe geçti. Gümüşün yatırımcısına kazancı günlük  yüzde 5'i geçti. Yatırımcılar hemen güncel gümüş fiyatlarını araştırmaya başladı. Peki, bugün gümüş fiyatları ne kadar oldu? Son dakika gümüş fiyatları 2 Kasım 2022.

Kıyıda köşede doları olanlar acilen bakın! Dolar gümbür gümbür geliyor! Görenler şoka giriyor

10 Ekim 2022 Pazartesi günü dolar kuru son dakika gelişmeleri milyonlarca kişi tarafından takip ediliyor. Dolar kurunda bugün ibreler yeşili gösteriyor. Kıyıda köşede doların olanlar acilen bakın, dolar gümbür gümbür geliyor. Güncel son dakika dolar kuru...

TOKİ Eskişehir Mihalıçcık 2022 projesi 10 soruda tüm detaylarıyla! Yüzde 10 peşinat

TOKİ Eskişehir Mihalıçcık 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Eskişehir Mihalıçcık'ta kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Eskişehir Mihalıçcık'ta inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm detayları 10 soruda TOKİ Eskişehir Mihalıçcık sosyal konut projesi...

TOKİ Eskişehir Günyüzü 2022 projesi 10 soruda tüm detaylarıyla! 240 ay vade!

TOKİ Eskişehir Günyüzü 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Eskişehir Günyüzü'nde kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Eskişehir Günyüzü'nde inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm detayları 10 soruda TOKİ Eskişehir Günyüzü sosyal konut projesi...

Eskişehir Gündoğdu'da kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Gündoğdu-2 Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nde yıkım çalışmaları başladı. 

Eskişehir'de kira fiyatları yüzde 40 arttı!

Öğrenci şehri olarak bilinen Eskişehir'de yüz yüze eğitimin başlanacağının açıklanmasının ardından kira fiyatları yüzde 40 arttı. Öğrenciler artan kira fiyatları karşısında tepkili.

Muğla Gökova kıyıları imara açılacak mı?

Resmi Gazete’de 9 Temmuz tarihinde yayımlanan kararla kamu kurumlarının, çoğu sahil kıyılarında bulunan tesisleri özelleştirme kapsamına dahil edildi. Muğla Çevre Platformu Gökova Meclisi, “Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi’ni nasıl koruyabiliriz?” başlıklı bir toplantı yaptı.

Kadıköy Moda İskelesi kültür mekanına dönüşüyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kadıköy Moda'da bulunan iskeleyi kültür mekanı haline getirmek için çalışmalara başladı. İskelede yakın zaman içerisinde çalışmalar başlayacak. 

Bill Gates'in Washington Gölü kıyısındaki malikanesinde neler var?

Dünyanın en zengin insanlarından Bill Gates ile eşi Melinda Gates'in boşanma kararlarını açıklamalarının ardından bir hafta geçti fakat konu henüz gündemde. Şimdi de, çiftin Washington Gölü kıyısında bulunan malikanesinin akıbeti konuşuluyor.

Eskişehir'de deprem riski yüksek: Yerleşim olmayan yerler imara açılmamalı!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) "Fay üzerinde yaşayan kentlerimiz" rapor serisine Eskişehir ilini de ilave etti. JMO raporundaki verilere bakıldığında, Eskişehir zeminin birçok bölümünün alüvyondan oluştuğu ortaya çıkıyor. Rapora göre, Eskişehir'in deprem riski yüksek.

Eskişehir Gürleyik Köyü sit alanı Haberi

Eskişehir Gürleyik Köyü sit alanı


Eskişehir Gürleyik Köyü Doğal ve Tarihi Varlıkları Koruma Derneği Başkanı Halit Gürsoy, 27 Aralık 2008 yılından bu yana köyün doğasını ve tarihini korumak için mücadele ettiklerini belirtti ve Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün köy lehine hazırlanan rapordan söz ederek “Eskişehir İli Mihalıççık İlçesi Gürleyik Köyü 1. derece doğal ve arkeolojik sit alanı için ekolojik bilimsel temelli etüt yapılmasına karar verilmiştir” dedi.


Bu kararın sevindirici olduğunu vurgulayan Gürsoy, bundan sonra sadece dernek olarak değil tüm köy halkı olarak kolları sıvayarak köyü doğasını ve tarihini dünyaya tanıtmak olduğunu söyledi. Dernek olarak hedeflerini açıklayan Başkan Halit Gürsoy; “Engelli vatandaşlarımızın gezip göreceği ortamı sağlamak, ekolojik köy yapmak, şair, yazar ve edebiyatçılarımız için ilham kaynağı mekanı yapmak, ana okulu, ilköğretim çocukları ile lise ve üniversite öğrencilerini...