18 / 05 / 2024

gürleyik deresi

gürleyik deresi

Eskişehir Gürleyik Köyü Doğal ve Tarihi Varlıkları Koruma Derneği Başkanı Halit Gürsoy, 27 Aralık 2008 yılından bu yana köyün doğasını ve tarihini korumak için mücadele ettiklerini belirtti...

Kıyı Koruma Yapıları ve Döngelli Deresi Mahmuzları Projesi mecliste!

Kıyı Koruma Yapıları ve Döngelli Deresi Mahmuzları Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Batman İluh Deresi Kentsel Dönüşüm Projesi için start verildi!

Batman'da yapılması planlanan ‘İluh Deresi Riskli Alan Belirlenmesi ve Kentsel Dönüşüm Projesi’ ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Genel Müdürü Vedat Gürgen başkanlığındaki bakanlık teknik ekibi toplandı.

Keşap Deresi'nde inşa edilen Dutdibi Köprüsü'ne yapılan ölçümler mecliste!

Keşap Deresi üzerine inşa edilen Dutdibi Köprüsü'ne ve yapılan ölçümler meclis gündemine taşındı. CHP'li Tığlı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ekrem İmamoğlu: İstanbul'un gündemi depremdir!

Riva Deresi kıyısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesiyle ilgili, "İstanbul'un böyle bir gündemi yoktur. Ama İstanbul'un ‘deprem' diye bir gündemi vardır" dedi.

Ekrem İmamoğlu: Riva Deresi için ihaleye çıkacağız!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Riva Deresi’ndeki kirlilikle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, bölgedeki kağıt fabrikasından dereye akan balçık haldeki atık suları yerinde gözlemledi ve "Bu ne kepazelik ya. Yapamıyorlarsa işi, bıraksınlar biz yapalım” diye konuştu.

Riva Deresi yeniden tasarlanıyor!

Beykoz Belediyesi’nin hazırladığı ‘Riva Deresi Çevre Koruma, Su Güvenliği Yönetimi Projesi ile Kentsel Tasarım Peyzaj Projesinin’ İstanbul Valiliği onayıyla ÇED sürecine başlandı.

Tarihi Hacı Halit Ağa Konağı yıkılmayı bekliyor!

Eskişehir’in Mihalıççık ilçesine bağlı olan Gürleyik Mahallesi'nde bulunan Tarihi Hacı Halit Ağa Konağı yıkılmaya yüz tuttu. 1997 yılında çökmeye başlayan tarihi konağın yıkık hali görenleri düşündürüyor.

Pendik Gökçedere Deresi imar planı tadilatı askıda!

Pendik İlçesi, Kemiklidere Deresinin 1.yan kolu olan Gökçedere Deresi güzergahı ve dere koruma bantlarının revize edilmesine yönelik imar planı tadilatı askıya çıktı...

İmara açılan Park Orman ve Hacet Deresi Tabiat Parkı mecliste!

Park Orman ve Hacet Deresi Tabiat Parkının imara açılması ile ilgili sorunlar TBMM gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, soru önergesi hazırladı...

İzmir Bostanlı Deresi'ne çelik köprü!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Tramvayı güzergahındaki Bostanlı Deresi üzerinde hayata geçirdiği 37 metrelik köprünün montajını üç gün gibi kısa bir sürede tamamladı.

Hisar Deresi Köprülü Kavşağı’nın temel hafriyatı tamam!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gölcük Hisar Deresi Kavşağı’ndaki çalışmalarına devam ediyor. Proje kapsamında yan yol uygulamaları gerçekleştiriliyor.

Gölcük Hisar Deresi Kavşağı'nda son durum ne?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Gölcük Hisar Deresi Kavşağı’ndaki çalışmalarına devam ediyor.

Kocaeli Hisar Deresi Köprülü Kavşağı’nda son durum!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, Gölcük Hisar Deresi Kavşağı’nda uygulama çalışmalarını sürdürüyor.

gürleyik deresi Haberi

gürleyik deresi


Eskişehir Gürleyik Köyü Doğal ve Tarihi Varlıkları Koruma Derneği Başkanı Halit Gürsoy, 27 Aralık 2008 yılından bu yana köyün doğasını ve tarihini korumak için mücadele ettiklerini belirtti ve Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün köy lehine hazırlanan rapordan söz ederek “Eskişehir İli Mihalıççık İlçesi Gürleyik Köyü 1. derece doğal ve arkeolojik sit alanı için ekolojik bilimsel temelli etüt yapılmasına karar verilmiştir” dedi.


Bu kararın sevindirici olduğunu vurgulayan Gürsoy, bundan sonra sadece dernek olarak değil tüm köy halkı olarak kolları sıvayarak köyü doğasını ve tarihini dünyaya tanıtmak olduğunu söyledi. Dernek olarak hedeflerini açıklayan Başkan Halit Gürsoy; “Engelli vatandaşlarımızın gezip göreceği ortamı sağlamak, ekolojik köy yapmak, şair, yazar ve edebiyatçılarımız için ilham kaynağı mekanı yapmak, ana okulu, ilköğretim çocukları ile lise ve üniversite öğrencilerini...