28 / 04 / 2024

Eskişehir Sarayören köyünün çehresi değişiyor!

Eskişehir Sarayören köyünün çehresi değişiyor!

Eskişehir’in Seyitgazi ilçesine bağlı Sarayören köyü, geri dönüş yapanlar ve yazlıkçıların yaptırdığı yeri yerleşim alanları ile bambaşka bir çehreye bürünüyor.




Eskişehir’in Seyitgazi ilçesine bağlı Sarayören köyü, geri dönüş yapanlar ve yazlıkçıların yaptırdığı yeri yerleşim alanları ile bambaşka bir çehreye bürünüyor. İlçeye 25 kilometre, Eskişehir-Afyon yoluna ile 2 kilometre uzaklıkta olan Karayören köyü, son yıllarda yazlıkçıların ve göç etmiş olanların büyük ilgisini çekiyor. Sarayörenliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Tevfik Demir, köylerinin iç kısımlardan Afyon-Eskişehir yolu kıyısına alınmasıyla birlikte özellikle Eskişehir’de ikamet eden Sarayörenliler yeni yerleşim alanına birbirinden güzel evler inşa etmeye başladığını anlattı. Sarayören’e bugüne kadar 40’ı aşkın yepyeni bina yapıldığını söyleyen Demir, “Şu an da yapımı devam eden birçok bina da var. Eskişehir-Seyitgazi yolunun da artık rahat bir yol olması nedeniyle köylülerimizin, arabası olsun olmasın kent merkezinde veya köyde oturması arasında hiç bir şey değiştirmiyor. Umarım bu binaların yapımı devam ettikçe Sarayören’de bambaşka bir çehreye bürünecek’’ dedi.

Başkan Demir, köyde oturmaya başlayanların bazılarının da yazlıkçı olduğunu anlatarak, “Daha rahat ve sakin bir hayat için şehirden köye geliyorlar ve bahçe yapıp sebze ve meyve dikiyorlar. Bu da köyümüzün güzelleşmesine sebep oluyor” diye konuştu.



Milliyet 


Geri Dön