05 / 05 / 2024

Eskişehir'de konut fiyatları yükselişte!

Eskişehir'de konut fiyatları yükselişte!

Eskişehir, emlak fiyatlarıyla öne çıkıyor. Bölgede en yüksek kira ve satış fiyatlarına sahip olan ilçeler ise Odunpazarı ve Tepebaşı olarak öne çıkıyor.



Eskişehir’de 2019’un ilk 4 ayında hem satılık hem de kiralık konut fiyatları yükseldi. 2019 yılının Nisan ayı itibariyle bölgede satılık konutların metrekare fiyatı ortalama 1.744 TL oldu. Kiralık konutların metrekare fiyatı ise 8 TL seviyesinde seyretti. İl genelinde amortisman süresi ise 20 yıl olarak belirlendi. Eskişehir ilinde öne çıkan ilçelerin başında ise Odunpazarı ve Tepebaşı geliyor. Tepebaşı, kiralık konutlarda 8.76 TL ortalama metrekare fiyatıyla ilk sırada yer alırken, Odunpazarı ise satılık konutlardaki 1.827 TL ortalama metrekare fiyatıyla liste başında bulunuyor.

Bir emlak sitesinin ev sahipliğinde Eskişehir’de düzenlenen iftar yemeğinde bölgedeki emlak piyasası konuşuldu. Yine bu sitenin verilerine göre, Eskişehir’de 2019’un ilk 4 ayında hem satılık hem de kiralık konut fiyatlarında belirgin bir yükseliş yaşandığı gözlemlendi. Nisan 2019 itibariyle il genelinde satılık konutların metrekare fiyatı ortalama 1.744 TL olarak gerçekleşirken, kiralık konutların metrekare fiyatı ise  8 TL seviyesinde seyretti.

Eskişehir’de ilçelerin en başında ise Odunpazarı ve Tepebaşı geliyor. Tepebaşı, kiralık konutlarda 8.76 TL ortalama metrekare fiyatıyla ilk sırada bulunurken, Odunpazarı ise satılık konutlardaki 1.827 TL ortalama metrekare fiyatıyla listenin ilk sırasında yer alıyor. Kentte amortisman süresi ise 20 yıl olarak tespit edildi. 

Eskişehir’de “Ocak 2018”de 1.657 TL ortalama metrekare değerine sahip satılık konutların, “Ocak 2019” ortalaması 1.800 TL’ye kadar çıktığı ifade edildi. Bu veriler değerlendirilen zaman aralığında Eskişehir’de konutların metrekare değeri yaklaşık yüzde 9 civarında arttı.

Eskişehir konut piyasası yükselişte

Ekonominin lokomotifi olan gayrimenkul ve inşaat sektöründe önümüzdeki dönemde bir hareketlenme olacağını düşündüklerini söyleyen site yetkilileri “Anadolu’daki bir çok il gibi Eskişehir emlak piyasasında yaşanan hareketlenme eğilimini uzun süredir takip etmekteyiz. TÜİK verilerine göre, 2018 yılında Eskişehir’de 22.454 konut satıldı. Bu rakamın 2019 yılında daha da artacağını öngörüyoruz” diye konuştu. 


Geri Dön