02 / 05 / 2024

Eskişehir'de meraları kiraya verilen mahalleli tepkili! 

Eskişehir'de meraları kiraya verilen mahalleli tepkili! 

Eskişehir Yahnikapan Mahallesi sakinleri, meralarının 200 dönümlük kısmının ihale ile kiraya verilemesine tepki gösterdi. Meraları kiraya verilenler ihalenin iptalini istedi. 



Eskişehir Yahnikapan Mahallesi'nde yaşayanlar kamuya ait olan meralarının 200 dönümlük bölümünün İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ihale yoluyla kiraya verilmesine tepki gösterdi. Bir grup vatandaş kararı protesto etmek için toplandı. Bazı mahalle sakinleri ‘Köye dön diyorlar, meralarımızı alıyorlar. Naapcaz’ yazılı pankart açarak sıkıntılarını dile getirdi. Tüm mahalleli mera ihalesinin iptalini istedi. 

Sözcü Gazetesi'nden Kemal Atlan'ın haberine göre; Eskişehir'in Odunpazarı ilçesine bağlı Yahnikapan mahallesi sakinleri meralarının özel bir şirkete kiraya verilmesi kararının bozulmasını istiyor. Mahalle sakinleri uzun yıllardır kullandıkları meralarının 200 dönümlük kısmının özel bir şirkete değil kendi  kurdukları derneğe kiralanması gerektiğini düşünüyor. 

Kiralanacak merada toplanarak tepkilerini gösteren mahalle sakinleri, üzerinde ‘Yahnikapan merana sahip çık. Köye dön diyorlar, meramızı alıyorlar. Naapcaz…!' yazılı pankart açtı. Büyük oranda hayvancılık faaliyetleri ile geçinen mahalleliler eğer meralar ellerinden alınırsa işsiz kalacaklarını söylediler. 

BİZİM İHALEYE GİRİP ALACAK PARAMIZ YOK

Yahnikapan Cemevi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Zeynel Uğur, geçimlerini hayvancılıktan sağladıklarını anlattı.  İhalenin 16 Mayıs tarihinde yapılacağını ifade eden Uğur, yetkililerin sorunlarına çare bulmasını istedi. Köye dönüşlerin başladığı bir dönemde bu gibi olayların yaşanmasını eleştirdi. Uğur sözlerini şöyle sürdürdü: “Meralar kiraya verilirse bizler hayvancılığı yapamaz hale geleceğiz. İlgililer sesimizi duyun. Meramızda hayvanlarımızı otlatmak istiyoruz. Meramız çocuklarımızın geleceğidir. Kiralanmasını istemiyoruz” 

Yahnikapan Mahalle Muhtarı Mehmet Kılınç ise daha önce Valilik ve Tarım İl Müdürlüğü'ne dilekçe verdiklerini fakat bir herhangi bir sonuca ulaşamadıklarını açıkladı. 

 

 


Geri Dön