06 / 05 / 2024

Eskişehir'deki yol çalışmaları 2017'de tamamlanacak!

Eskişehir'deki yol çalışmaları 2017'de tamamlanacak!

AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Karayolları 14. Bölge Müdürü Öner Özgür ve müdürlük teknik ekipleri ile birlikte, Tavşanlı-Emet-Hisarcık güzergahında yapımı devam eden yol çalışmalarını yerinde inceledi.



AK Parti Emet İlçe Başkanı Naci Özcan ve Hisarcık AK parti İlçe başkanı Salim Turası'nın da katıldığı ziyarette, Danış Yapı Şantiye Şefi Zafer Akkaya, Kavuncu ya çalışmalar hakkında bilgi verdi. Akkaya, Tavşanlı-Emet-Hisarcık güzergahında bu yıl Emetbor-Çevre yolu-Hisarcık arasındaki 13 kilometrelik yolun çalışmalarının tamamlanacağını, bunun yanında Günlüce Mevkii'nde ise sanat ve alt yapı çalışmalarının da sürdürüldüğünü ifade etti. Akkaya, hava iklim koşullarının elverişli olması halinde yol yapımının planlanan 2017 Nisan ayında tamamlanacağını belirtirken, AK Parti Kütahya Milletvekili Kavuncu, bu yolun ilçe bağlantılarını sağlaması yanında 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için iktidarları döneminde Anadolu'nun doğudan batıya, kuzeyden güneye kurulan yol ağlarıyla donatıldığını ifade etti.


110 MİLYON TL  

Kavuncu, "Planlanan Kuzey Güney hatlarından birisi de Güney Marmara'dan Domaniç  üzerinden Tavşanlı - Emet  Hisarcık - Simav'dan güneye  uzanan bu hattımızdır. Bu yol Denizli üzerinden güney batı sahillerimize uzanan alternatif bir yol olacağı gibi Bursa'dan Simav'a kadar üzerinde önemli gerek nüfus yoğunluğu gerekse de  ekonomik değeri açısından  önemli yerleşim birimlerini de birbirine bağlamış olacaktır, Bugün Domaniçten başlayan  ziyaretlerimizle yol güzerga hin da çalışmaları bölge müdürümüz ile birlikte yerinde inceliyoruz. Tavşanlı-Emet-Hisarcık-Simav güzergahımız 2017 yılın da tamamlanacak. Toplamı 110  milyon TL'ye mal olacak bu yol  ile Anadolu'nun Kuzey-Güney  yol hattı Kütahya ve ilçeleri mizden geçecek" dedi.


Eskişehir Yenigün Gazetesi


Geri Dön