03 / 05 / 2024

Eskişehir'e dev altyapı yatırımı!

Eskişehir'e dev altyapı yatırımı!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Muttalip Bölgesi'nde 12 milyon liralık alt yapı inşaatını, temel atma töreniyle başlattı. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Muttalip'in tüm sokaklarını örümcek ağı gibi öreceklerini belirtti.



Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Muttalip Bölgesi'nde 12 milyon liralık alt yapı inşaatını, temel atma töreniyle başlattı. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Muttalip'in tüm sokaklarını örümcek ağı gibi öreceklerini belirterek, "26 kilometreden daha fazla kanalizasyon hattı döşeyeceğiz. Çalışmaları bir yılda bitirmeyi planlıyoruz. Belediye olarak bu iş için 12 milyon lira harcama yapacağız. Bu yılın en büyük yatırım dilimi Muttalip'e yapılmış olacak. Proje bittiğinde Muttalip daha modern, daha yaşanır bir yer olacak" dedi. 


Muttalip Mahallesi meydanında düzenlenen törenle projeye start verilirken, törene çok sayıda Muttalipli ile Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt. CHP milletvekilleri ile milletvekili adayları, meclis üyeleri ve bürokratlar katıldı. Ahmet Ataç yaptığı konuşmada, yapılacak projenin Muttalip'in çok önemli bir eksiğini gidereceğini söyledi ve "Büyükşehir Belediyesi ile İSKİ ye Muttalipli komşularım adına teşekkür ediyorum" dedi. 


Törende daha sonra bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Prol. Dr. Yılmaz Büyükerşen. Muttalip'in Hskişehir ovasının en alçak bölgesinde olduğunu, arıtma tesisinin aşağısında kaldığını anlatarak. "Bu nedenle atıkları aktarabilmek için öncelikle bir terli merkezinin yapılması gerekiyordu. Onu tamamladık. Sıra asıl büyük projeye geldi" dedi. Büyükerşen. "Benim her zamanki düşüncemdir. eğer bir şeyi yapacaksak lam yapacağız ve evladiyelik olacak. O nedenle planlama çalışmalarımız biraz uzun surdu. Sizlerin de biraz sabırlı olmanız gerekiyor" diye konuştu. 


Posta Eskişehir


Geri Dön