29 / 04 / 2024

Eskişehirspor'un stadı tadilata alınacak!

Eskişehirspor'un stadı tadilata alınacak!

Bir dönemin efsane takımları arasında yer alan Eskişehirspor, belki de tarihinin en şanssız dönemini yaşıyor. Başkanlık seçimi aylarca devam eden ve maddi sıkıntılar yaşayan Eskişehirspor'a bir şok haber daha geldi...



TFF 1. Lig’de son sırada yer alan ve ligde kalmak için mücadelesini sürdüren Eskişehirspor’a, Gençlik İl Spor Müdürlüğü’nden kötü haber geldi. Sözcü'den Tarık Eryiğit'in haberine göre, stadyumun tadilata alınacağı bildirilen Eskişehirspor, tadilatın bitiş tarihi belirtilmediği için gergin bir bekleyiş yaşıyor. Eskişehir Gençlik İl Spor Müdürlüğü tarafından kulübe bildiren tadilat kararı sonrası Eskişehirspor, iç saha maçlarını başka kentteoynama tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.

Eskişehirspor’a stadyumun yetişeceği tarih ile ilgili herhangi bir bilgi verilmedi. Konu hakkında Sözcü Skor'a konuşan Eskişehirspor yetkilisi “Başımıza daha ne gelecek? Bir sene içinde neredeyse oynadığımız maç kadar kongre yaptık. Futbolcularımız bedelsiz gidiyor. Maddi sorunlarla uğraşıyoruz. Şimdi de stadyumumuz tadilata alındı. Bu zorlu süreçte bizi ayakta tutan en önemli güç olan taraftar desteğimizden de yoksun kalma ihtimalimiz var. Umarım tadilat ikinci devreye yetişir. Üzgünüz… Bu büyük kulübü ayakta tutmak için yoğun çaba harcıyoruz. İnşaat mühendisi değilim ama baktığım zaman acil tadilatlık bir durum göremiyorum. Ancak bize böyle bir bilgi verildi. Stadyum yetişmezse çevre illerdeki stadyumlarda oynayacağız” dedi.

 

İKİ ŞEHİR ÖNE ÇIKIYOR


Gençlik İl Spor Müdürlüğünün yaptığı açıklamada tadilat sebebi olarak stadyumun çatısı, çatı direkleri, gerdirme demirleri ve halatlarında yoğun kar yağışının ardından hasar meydana geldiği bildirildi. Çatının çökme tehlikesi sebebiyle Eskişehir Valiliği, stadyumun kullanımına ara verildiğini duyurdu.

Ligde kalma savaşı veren ve taraftar desteğine büyük ihtiyaç duyan Eskieşhirspor, eğer stat ikinci yarıya yetişmezse, iç saha maçlarını yakın kentlerde oynamak zorunda kalacak. Ligin ikinci devresinin ilk maçında Keçiörengücü’ne konuk olacak olan Eskişehirspor, 26 Ocak 2020'deki Adanaspor maçını iç sahada oynayacak.

Eskişehirspor’un, stadyumu yetişmemesi durumunda iç saha maçlarını oynamak için Bursa ve  Ankara  öne çıkıyor.

 


Geri Dön