01 / 05 / 2024

Esnaf kira yardımı ne zaman bitecek?

Esnaf kira yardımı ne zaman bitecek?

İş yeri kira olan esnafa, üç ay süreyle aylık 750 lira kira desteği verilecek. Peki esnaf kira yardımı ne zaman bitecek? İşte tüm merak edilenler...



Esnaf kira yardımı ne zaman bitecek?
Koronavirüs süresi boyunca işleri durma noktasına gelen esnaflara müjde geldi. Geçtiğimiz gün gerçekleşen kabine toplantısı sonrası son dakika açıklamasında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, esnaflara kredi yardımı verileceğini açıkladı. Pandemi süreci nedeniyle ekonomik anlamda zorluk yaşayan vatandaşlara kira desteği sunulacak.

"Yıl sonuna kadar yüzde 20'den 10'a indirdiğimiz gayrimenkul kiralarındaki stopaj oranının uygulama süresini 1 Haziran'a kadar uzatıyoruz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına göre, büyükşehirlerde ve tüm iş yerlerinde kira yardımları 3 ay süreyle alınabilecek.

Erdoğan açıklamalarına şu şekilde devam etti: "İş yeri kira olan esnafımıza üç ay süreyle büyükşehirlerde aylık 750 lira, diğer illerde ise 500 lira kira desteği yapacağız.''

Esnaf kira yardımı ne zaman bitecek?

Milyonlarca kişinin merak ettiği ''Esnaf kira yardımı ne zaman bitecek?'' sorusunun cevabı henüz açıklanmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, başvuruların nasıl yapılacağıyla ilgili bir bilgi vermezken, henüz sadece başvuru şartlarının genel hatları belirtilen kira yardımı için başvuru süreci resmi merciler tarafından açıklanacak. Detaylar belli olduğunda haberimizin içerisinde yer alacak.

5 soruda 'esnafa kira yardımı' tüm detaylarıyla!

Kira düzenlemesinin detayları belli oldu!


Geri Dön