04 / 05 / 2024

Esnafa faizsiz kredi müjdesi!

Esnafa faizsiz kredi müjdesi!

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan konuya ilişkin Cumhurbaşkanı kararına göre, Halkbank, esnaf ve sanatkarlara yüzde 50 faiz indirimli veya faizsiz kredi desteği sağlanacak.



Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlanan Cumhurbaşkanı'nın konuyla ilgili kararına göre, Halkbank'ın esnaf ve sanatkârlara kullandırdığı 2022, 2023 ve 2024'e aktarılan krediler için yüzde 50 faiz indirimi uygulanarak 1 Ocak 2022 ile 31 Aralık 2024 tarihleri ​​arasında yüzde 50'ye kadar faiz indirimi uygulanacak. 

Halkbank'ın Türkiye ve Kuzey Kıbrıs'ta esnaf ve sanatkarlara 2024 yılına kadar kullandırdığı kredilere yüzde 50 faiz indirimi desteği sağlanacak. Bazı iş kollarında faiz indirimi yüzde 100 olacak.

Esnafa faizsiz kredi müjdesi!

Sputniknews'te yer alan habere göre; El dokumacılığı, bakır işleme, seramik gibi geleneksel, kültürel ve sanatsal değeri kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlara kullandırılan kredilerde yüzde 100 faiz indirimi uygulanacağı öngörülmektedir.Esnafa faizsiz kredi müjdesi!

Kredi başvuru tarihinde en az bir yıllık ustalık belgesine sahip olan ve son bir yıl içinde ilgili sanatlarda iş kurduklarını belgeleyen girişimci ve sanatkarlara kullandırılan kredilere yüzde 100 faiz indirimi uygulanacaktır.

Son bir yıl içinde faaliyetlerini veya yükümlülüklerini sonlandıranlar bu destekten yararlanamayacaklardır. Karar kapsamında bakiyesi anılan yıllara devredilen kredilere, ,esnaf ve sanatkarlara ekipman, işyeri modernizasyonu veya hammadde ve döner sermaye ihtiyaçların karşılanması amacıyla 30.000 TL'ye kadar kullandırılan kredilerden yüzde 100 faiz indirimi desteği sağlanacağı hükme bağlandı.

Son dakika! Milyonlarca esnafa yeni kredi ve faiz müjdesi!

Son dakika haberi! Esnaf ve sanatkarların kredi borçlarına erteleme!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön