29 / 04 / 2024

Esse, Batu-Esse adıyla yeniden açılıyor!

Esse, Batu-Esse adıyla yeniden açılıyor!

Borçlarından dolayı kapanan ev ürünleri perakende zinciri Esse, tedarikçilerin iş birliği ve ASKON Başkanı Mustafa Koca’nın önderliğinde Batu Yatırım Holding çatısı altında Batu-Esse adıyla yeniden hayata geçiriliyor.



Kendi sektöründe yüzde 35’lik payla lider olan ancak borçlarından dolayı 60 bin kişinin mağduriyet yaşadığı Esse’nin tüm mağazaları kapanmıştı. Dün yapılan basın toplantısıyla şirketin, alacaklı tedarikçilerin de desteğiyle yeniden ayağa kaldırılacağı duyuruldu. Tedarikçilerin de katıldığı toplantıya Batu-Esse’nin  Yönetim Kurulu Başkanı Veli Uğur Çabuk, ASKON Başkanı Mustafa Koca, Batu Yatırım Holding Avukatı Serbülent Baykan, Batu Yatırım Holding Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman katıldı. Batu-Esse adına basın açıklamasını yapan Batu Holding Avukatı Serbülent Baykan, dağılmış olan bu organizasyonu yeniden toparlama ve hayata geçirme kararı aldıklarını belirterek “14 Şubat itibariyle yeni bir süreç başladı” dedi. 


8 OTELE MAĞAZA AÇILACAK

Kendi sektörünün yüzde 35’lik kısmında lider olan Esse markası için tedarikçi, çalışan, bayi ve nihayetinde müşterilerin ciddi mağduriyetler yaşadığına dikkat çeken Baykan “Batu Yatırım A.Ş. ve yapılanma sürecinde iş birliğinde olduğumuz Ortadoğu finans Yatırım Holding’in katılımları ile bu kapsamlı yapılandırma işleminde tüm zorluklarına rağmen bütün sorumluluğu üstleniyoruz” dedi. Baykan, bu yenilenme kapsamında Batu-Esse adı altında 207 satış noktasından 300’e ulaşmayı planladıklarını söyledi. Baykan “Bu süreçte bin 750 personel ve toplam 7 bin 500 kişiye ulaşan tedarikçi çalışanından oluşan ciddi büyüklükte ekonomik canlanmanın temellerini atmak ve bunun sürekliliğini sağlamak istiyoruz” dedi. Serbülent Baykan, 8 büyük otelin bünyesinde delux mağazaların açılmasını planladıklarını da belirtti. 


Star


Geri Dön