30 / 04 / 2024

Eston İnşaat, yılsonuna kadar 350 konut satmayı planlıyor

Eston İnşaat, yılsonuna kadar 350 konut satmayı planlıyor

Küçük konutun aksine hareket ederek yedi ayda 30 milyon TL ciro yapan Eston İnşaat, yılsonuna kadar 350 konut satmayı planlıyor



İnşaat sektöründe 45 yıl önce yola çıkan Eston Yapı, ya hakim olan 1+1 ve1+0 konseptinden farkı olarak `bahçeli ev´ satışında yılın ilk yedi ayında 30 milyon TL ciro yaptı. 1+0 ve 1+1 trendinin aksine hareket eden Eston İnşaat, yılsonuna kadar 350 konut satmayı planlıyor.
 
Çalkantılar satışı etkiledi
Bu yıl inşaat sektörüne damgasını vuran küçük konut konseptinden farklı olarak bahçeli ev yapan Eston İnşaat, satış stratejisini bu fikir üzerine kurdu. Ucuz fiyat politikaları uygulayarak ciro yapmaya çalışan sektör genelinin aksine "bahçeli ev" satıyor olmanın farklı bir efor ve planlama gerektirdiğine dikkat çeken Eston Pazarlama Müdürü Banu Akyıl, yaşanan ekonomik çalkantıların kendilerini yakından etkilediğini belirtti.
 
Konjonktürel gelişmeler karşısında sürekli manevra yapmak durumunda kaldıklarını belirten Akyıl, "Global krizin yansımaları halen devam ediyor. İnsanlar yatırım yapma ve likitte kalma arasında hayli kararsız" diye konuştu.
 
45 yıl önce yola çıkan Eston İnşaat´ın sektörde güven anlamına geldiğini belirten Banu Akyıl, yılların birikimi ile hareket ettiklerini söyledi. İnşa ettikleri konutlarda modern ihtiyaçlarla hedef kitlenin ihtiyaçlarını kesiştirmeye dikkat etiklerini belirten Akyıl, bu anlayıştan asla taviz vermeyeceklerini söyledi.
 
Bu yıl için toplamda 350 konut satmayı hedeflediklerini belirten Akyıl, "Temmuz sonu itibariyle 30 milyon TL ciro yaptık.  Her şey planladığımız gibi seyrediyor. Fakat ekonomide yaşanan siyasi çalkantılardan sektör bire bir etkileniyor. Bu sene mevsimlerin birbirine karışması da satışlar üzerinde olumsuz etki yarattı. Sonu gelmeyen üniversite/özel okul/ yatılı okul sınavları, tatiller, bayramlar da müşterilerini ağırlıklı haftasonu ağırlayan inşaat sektörü için satış zamanını etkileyen öğeler oldu. Yılın ilk aylarında ivme yakalayan satışlar sonra bir durgunluk dönemine girdi. Birçok müşterimiz arkası kesilmeyen olayların yarattığı moral bozukluğu ile yatırıma girişme kararını erteliyor. Satış ofislerine defalarca gelen ve el sıkıştığımız müşterilerimiz son anda alımlarını durdurdu" diye konuştu.
 
Yılın ikinci yarısı için moralin ve beklentilerin daha yüksek olduğunu altını çizen Akyıl, "Eylül ayından itibaren yıllık hedefimizi ulaşacağımıza inanıyoruz. Çünkü çok farklı stratejiler ve barter anlaşmalarıyla yola çıktık. İkiz dubleks villalar gibi özellikle talep gören ev tiplerinin olduğu etapların satışını gelen istek üzerine öne çektik. Eston Deniz´de uzun süredir satışa çıkması beklenen apartman dairelerini satışa çıkardık. En yükseği 6 katlı olan apartmanlarımızda, tüm dairelerimizi deniz görecek şekilde konumlandırdık ve her metrekaresi akıllıca tasarlanmış çok fonksiyonel yaşam alanları yarattık" dedi.
 
Yatay yaşamın müdavimleri var
Eston Şehir´de Bahçeşehir´in aslına sadık kalmak için `yatay yaşam´ı sahiplendiklerini söyleyen Akyıl, "Burada da yine müşterilerimizin çok beğendikleri katlı dubleks villa tipi konutların satışını da öne çekmemiz gerekti. Sonbahar aylarında bu yeni etaplarla satışlarda ivme yakalayacağımıza inanıyoruz. Nokta atışlarıyla hedef kitleye ulaşacağımız çok farklı, mobil, dijital ve doğrudan pazarlama projelerimiz de var. Bunlarla yakalayacağımız kesimi Eston İnşaat konutlarında buluşturmayı planlıyoruz" diyerek sözlerini bitirdi.
 
350 bin metrekare inşaat yaptı
Eston Yapı A.Ş., Zeytinoğlu Grup bünyesinde 1998 yılında kuruldu. Grup, Eston Beton ve Eston İnşaat dönemlerinde edindiği deneyimi Eston Yapı´ya taşıdı.
Eston Yapı Türkiye genelinde birçok projeye imza attı. Bugüne kadar Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve diğer projeler için 350 bin metrekareden fazla kapalı alan inşa etti. İnşa ettiği projeler arasında Ardıçlı Evler, Ardıçlı Göl Evleri, Eston Şehir, Eston Deniz, Eston Reşitpaşa Evleri, Eston Villa,  Ankara  Eryaman Evleri, Çayyolu Evleri, Eston Kandilli Evleri, Eston Barışkent Projesi Evleri bulunuyor.
Konuta ek olarak Siyami Ersek Hastanesi, Sabah Gazetesi Tesisleri, Kayışdağı Çocuk Yurdu gibi sanayi ve kamu projeleri de üretti.
Emlakkulisi


Geri Dön