02 / 05 / 2024

Et fiyatları rekora koşuyor! Yılbaşından bu yana artış miktarı dudak uçuklattı!

Et fiyatları rekora koşuyor! Yılbaşından bu yana artış miktarı dudak uçuklattı!

Geçtiğimiz yıl enflasyonla birlikte hızla yükselen et fiyatları, son iki ayda ise rekor seviyede yükseldi.  Peki et fiyatlarına yılbaşından bu yana ne kadar zam geldi?



Hızla artan et fiyatları vatandaşın alım gücünü iyiden iyiye zorlarken, yaşanan artışa farklı kesimlerden tepkiler geldi.

Yılbaşından bu yana et fiyatlarına gelen zam ise dudak uçuklatıyor. Sadece 2 ay içinde fiyatlar yüzde 50 zamlandı.  Yaşanan büyük zam oranına kasaplar da tepki gösterirken,  Ankara  Kasaplar Odası Başkanı Fazlı Yalçındağ,  önemli değerlendirmelerde bulundu.

Et fiyatları rekora koşuyor! Yılbaşından bu yana artış miktarı dudak uçuklattı!

KASAPLAR DA TEPKİLİ

Her hafta yeni ürün alışlarında 5 -10 lira zamlı fiyat ödediklerini belirten Yalçındağ, son aylarda et fiyatlarındaki artıştan kasapların da olumsuz etkilendiğini söyledi.

Fazlı Yalçındağ,  bu yılın başında 120-130 lira bandında seyreden karkas et fiyatının şu an 175-180 liraya kadar yükseldiğini, et fiyatlarında bir yılda olması beklenen artışın 2 ayda gerçekleştiğini kaydetti.

Peki et fiyatları daha da artacak mı? Et fiyatlarındaki bu yükselişin nedeni ne?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön