02 / 05 / 2024

Ete gelen indirimin süresi uzatıldı! Kırmızı ete ne kadar indirim geldi? İndirimli et fırsatını kaçırmayın

Ete gelen indirimin süresi uzatıldı! Kırmızı ete ne kadar indirim geldi? İndirimli et fırsatını kaçırmayın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ‘fiyatları indirin’ isteği ile birlikte Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, küçükbaş hayvan etindeki % 25'lik olan indirimin süresinin uzayacağını duyurdu. İşte detaylar…



İNDİRİMİN SÜRESİ UZAYACAK MI?

Yeni Şafak'ın yapmış olduğu habere göre; Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, tarım alanında sayısı 65'i bulan teşvik paketlerinin sade hale getirileceğini açıklarken, Et ve Süt Kurumu (ESK) mağazalarında küçükbaş hayvan etinde başlatılan % 25'lik indirimin süresinin uzayacağını açıkladı.

TEŞVİK KALEMLERİ YÜKSELECEK

Kirişci, "Hayvancılık ile uğraşan kişilerin teşvik kalemleri yükselecek. İnsanlara 'hayvancılık ile uğraşın, yapın, yetiştirin, ekin, biçin' şeklinde cümleler söylenecek" ifadelerini kullandı. 2002 yılında 37 milyar lira olan tarımsal gelirin, 10 kat yükselerek 2021 yılında 407 milyar TL’ye çıkarıldığını açıklayan Vahit Kirişci'nin sunumunda, son 19 senede cari fiyatlar ile 464 milyar lira destek ödemesi yapıldığı açıkladı.

100 BİN LİRAYA KADAR DESTEK

Kırsal kalkınma destekleri paketleri kapsamında bu senenin başından itibaren 81 ilde 1. 275 projeye, proje başına 100 bin TL’ye kadar destek verildiği dile getirdi. Son 19 senede 108 milyar lira hayvancılık desteği verildiği de açıklanan konular arasındaydı. Tarım arazileri ve meraların korunması konusunda ise alanı 9,2 milyon hektar olan 429 ova, büyük ova projesine alındığı ifade edildi.

Sunumda sahipsiz olan hayvanlar ile ilgili uygulamadaki aksaklıklar dile getirilere, "Sahipsiz hayvan popülasyonunun doğurganlık hızı, atılmış olan adımların hızından yüksektir" cümleleri kullanıldı. Aksaklıkların düzeltilmesi için ise çalışmaların yapıldığı açıklandı.

Ete gelen indirimin süresi uzatıldı! Kırmızı ete ne kadar indirim geldi? İndirimli et fırsatını kaçırmayın

EDİTÖR NOTU: Bu haber 10 Ağustos 2022 tarihinde saat 10.52'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,01 Türk Lirası, euro 18,36 Türk Lirası, altının gramı ise 1040 Türk Lirası değerinde.

Tarımda yeni dönem başlıyor! Bakanlıktan yeni destek ödemesi geliyor!

Emeklilere TOKİ’den müjde geldi! Her beş evden biri emeklilerin olacak! Ucuz konutları kaçırmayın

Altını, doları, eurosu olanlar buraya! Yeni Varlık Barışı’nın detayları belli oldu! Vergi oranı sıfır olacak

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön