09 / 05 / 2024

Et Süt Kurumu Polonya’dan sığır eti ithal edecek! Kilosu 195 liradan satılacak!

Et Süt Kurumu Polonya’dan sığır eti ithal edecek! Kilosu 195 liradan satılacak!

Et ve Süt Kurumu (ESK), Polonya’dan tır bazlı taze karkas sığır eti ithal edeceğini ve şarküteri ürünleri üreten firmalara satacağını açıkladı. İşte detaylar...



Et almak isteyenlere başvuru için yalnızca 2 gün süre verildi

Ekonomim'den Ali Ekver Yıldırım'ın haberine göre, ithal taze karkas et almak isteyen işletmelerin bugün saat 16.00’ya kadar Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü’ne başvuru yapmaları gerekli.

Ayrıca verilen bilgiye göre, Et ve Süt Kurumu’nun duyuruyu 24 Temmuz tarihinde yaparak sadece 2 günde başvuru yapılmasını talep etmesi de dikkat çekti.

Söz konusu başvurular komisyon tarafından değerlendirilecek ve haftalık dağıtım listesi belirlenecek.

Yapılan duyuruda: ”Kurumumuz, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’na tabii olmadığından söz konusu satışı yapıp yapmamakta ya da dilediğine satış yapmakta serbesttir.” ifadeleri kullanıldı.

Et Süt Kurumu Polonya’dan sığır eti ithal edecek! Kilosu 195 liradan satılacak!

İthal et almanın koşulları nedir?

Et ve Süt Kurumu tarafından yapılan duyuruya göre ithal taze karkas sığır eti satış koşulları şu şekilde açıklandı:

1- Başvurular, Et ve Süt Kurumu'nun internet sitesinde yayımlanan “Talep Formu ve Taahhütname” doldurularak, talep edilen diğer evraklarla beraber Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğüne (Genel Evrak Arşiv Şube Müdürlüğüne) elden teslim edilerek yapılacak.

2- Talepler en az 1 tır şeklinde yapılacak.

3- Et ve Süt Kurumu tarafından oluşturulan Komisyon tarafından, alıcı firmaların kapasite raporu ile senelik üretim cetveli göz önünde bulundurularak dağıtım gerçekleştirilecek.

4- Polonya mahreçli İthal Taze Karkas Sığır Eti satış fiyatımız 195,00 TL/Kg + KDV şeklinde olup, satışlar peşin bedelle (Mal bedeli, Kombina Müdürlüğünün belirleyeceği hesap numarasına EFT ya da havale yoluyla yapılacaktır) gerçekleştirilecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön