28 / 04 / 2024

Etel Baler'in Kanlıca'daki muhteşem yalısı!

Etel Baler'in Kanlıca'daki muhteşem yalısı!

Güzelliği ve şık stili ile daima adından söz ettiren Etel Baler, Kanlıca'daki yalısının kapılarını açtı.Baler, "Hayatta her şeyden vazgeçebilirim. İçinde huzur ve sevgi olsun yeter" dedi...



Etel Baler, Kanlıca'daki yalısının kapılarını InStyle Home Dergisi'ne açtı. Baler, Kanlıca'daki yalıya sekiz yıl önce taşındı. Baler, "Hayatta her şeyden vazgeçebilirim. İçinde huzur ve sevgi olsun yeter." dedi.

Hürriyet'te yer alan haberegöre; Etel Baler, çocukluğunun Büyükada’da geçtiğini ve orada tarihi bir yalıda büyüdüğünü söyledi.

Etel Baler in Kanlıca daki muhteşem yalısı!

Etel Baler, "İçinde bulunduğumuz iki katlı yapı, 1860’ta Saraylı Fatma Hanım için yapılmış haremlik diye geçen bölüm. 1909'da ünlü eczacı Ethem Pertev tarafından satın alınan yalıya daha sonra selamlık binası ekletilmiş. O da tek katlı ve hemen buranın karşısında yer alıyor. Eskiler ve yalı tarihçelerine ilgi duyanlar ‘Creme de Pertev’ veya ‘Sirop de Pertev’ deyince hatırlayacaklardır,” diye anlatıyor hikayeyi.

Baler, "Kanlıca'yı eski İstanbul dokusunu taşıdığı için çok beğenirdim hep. Eski ve saygılı İstanbul insanları yaşıyor burada. Sokak aralarında hala güzel bakir bahçeli tarihi evleri görebiliyorsunuz. En çok da buranın korunmuş saflığını seviyorum" diye belirtiyor.

Etel Baler in Kanlıca daki muhteşem yalısı!

Baler, "Hayatta her şeyden vazgeçebilirim. Bir adada tek koltuklu, tek yataklı bir bungalovda rahatlıkla yaşayabilirim. İçinde huzur ve sevgi olsun yeter. Her yeri güzelleştiren bu iki unsur değil mi?” Boğaz’da tutmaz asla denilen ve sevgisiyle inanarak yeşerttiği portakal ağacı bunun belki de en güzel kanıtı.

Buraya ilk taşındığımda avluya portakal ağacı dikmek istemiştim. Görüştüğüm tüm peyzajcılar boğaz ikliminde asla tutmayacağını söylediler. 'Ben onları o kadar seveceğim ki görün bakın tutacaklar' diye demiştim. İşte sonuç..." dedi. 

Etel Baler in Kanlıca daki muhteşem yalısı!


Geri Dön