02 / 09 / 2024

Sosyetenin ünlü ismi Banu Alp'in Kanlıca'daki tarihi yalının görünümünü bozduğu iddiası!

Sosyetenin ünlü ismi Banu Alp'in Kanlıca'daki tarihi yalının görünümünü bozduğu iddiası!

Sosyetenin ünlü ismi Banu Alp'in Kanlıca'da yer alan tarihi bir yalının görünümünü bozması gündemde. Konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. İşte ayrıntılar... 



İstanbul Boğazı'nda yaşanan kaçak yapılaşma sık sık gündeme geliyor. Sabah Gazetesi köşe yazarı Bülent Cankurt, bugünkü köşesinde 'Boğaz'da kaçak keyif sürüyor' başlıklı yazısını kaleme aldı. 

Boğaz'daki kaçak bir yapıyla ilgili yeni bir bilgi edindiğine dikkat çeken Bülent Cankurt, "Sosyetenin ünlü ismi Banu Alp'in, sahibi olduğu tarihi Remzi Bey Yalısı önündeki tarihi kayıkhaneyi kapatıp denize kazık çaktırarak 32 metrekarelik kaçak kış bahçesi yaptırdığını belirtmiştim" dedi. 

Sosyetenin ünlü ismi Banu Alp in Kanlıca daki tarihi yalının görünümünü bozduğu iddiası!

Bülent Cankurt,  şikayetler üzerine, İstanbul Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yıkım kararı aldığına dakat İBB Boğaziçi İmar Müdürlüğü'nün kaçak yapının sadece camlarını söküp gerisini bıraktığına dikkat çekti. 

Cankurt, şikayetler devam edince Banu Alp'in bu kez de tarihi kayıkhanenin önündeki 4 metrekarelik kısmı yıktırarak tepkileri dindirmek istediğini söyledi. 

28 metrekarelik kaçak kış bahçesinde yaşamın sürdüğünü dile getiren Cankurt, "Banu Alp'in kanunları hiçe sayması, Kanlıca'da yer alan tarihi bir yalının görünümünü bozması ve yetkililer tarafından da buna göz yumulması anlaşılır gibi değil. Umarım bir an önce kaçak yapı yıkılır ve tarihi yalı eski görünümüne kavuşur" diye konuştu. 

Sosyetenin ünlü ismi Banu Alp in Kanlıca daki tarihi yalının görünümünü bozduğu iddiası!

Bunların yanı sıra, belediyelerin de kaçak yapı ile ilgili mücadeleri devam ediyor. Geçtiğimiz gün aktarılan bilgilere göre, Arnavutköy Belediyesi, çılgın proje Kanal İstanbul projesine yakınlığı ile bilinen ve İstanbul Havalimanı’nın yanındaki İmrahor Mahallesi’ndeki kaçak yapılar ile ilgili harekete geçti. 

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Arnavutköy Belediyesi, çılgın proje Kanal İstanbul projesine yakınlığıyla bilinen ve İstanbul Havalimanı’nın yanındaki İmrahor Mahallesi’nde “kaçak” olduğu ifade edilen yapıların yıkımın geçtiğimiz aylarda gerçekleştirmişti. Cumhuriyet gazetesinden Cengiz Karagöz'ün haberine göre, söz konusu bölgenin 2023’te çıkarılan kanunla beraber rezerv alan ilan edildiği belirtildi.  

Aman dikkat! Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor! Emekli maaşında sistem değişiyor!

5 maddede barınma krizinin ana nedenleri! Türkiye'de konutta amorti süresi çok uzun! 

İstanbul’daki 330 bin bina güçlendirmeyle kurtarılabilir!


Geri Dön