02 / 05 / 2024

Etiler Belediye Sitesi'nin yıkımı durduruldu!

Etiler Belediye Sitesi'nin yıkımı durduruldu!

Etiler Akmerkez karşısındaki Belediye Sitesi’nde zorla tahliyenin ardından yıkım dün başladı. Aynı gün yapılan başvuruyla mahkemeden çıkan yürütmeyi durdurma kararının tebliğinin ardından yıkım durdu.



Astay İnşaat’ın sitedeki 36 daireden 28’ini almasıyla başlayan mobbing tartışmaları önceki gün zorla tahliyeyle tırmandı, dün siteye dozerin girip yıkıma başlamasıyla zirve yaptı. Dün belediye ekipleri eşliğinde siteye giren dozer, blokları yıkmaya başladı. Aynı gün sitedeki binaların geçen yıl riskli yapı ilan edilmesine “usulüne uygun karot alınmadı, analiz yapılmadı” itirazında bulunan site sakinlerinden Zekiye Sarı adına Nazan Küçükkeleş’in Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na dava açtığı mahkemeye yürütmeyi durdurma başvurusu yapıldı. 


YIKIM GÜNÜ MAHKEME ACİL KARAR ALDI

Davacı avukatı Erdinç Karagüllü tarafından yapılan başvuru üzerine mahkemenin verdiği yütürmeyi durdurma kararında şöyle denildi: “Davacı vekili tarafından 06.02.2015 tarihinde sunulan dilekçe ve eklerinin incelenmesinden, dava konusu taşınmazın keşif tarihine kadar tahliye edilip yıkılacağı ve hukuksal uyuşmazlığın çözümü için gerekli, taşınmazın mahallen tetkikinin yapılmasının bu durum karşısında olanaksız olacağı anlaşıldığından, mahallinde keşif ve bilirkişi incelemesi yaptırıldıktan sonra bu konuda yeniden bir karar verilinciye kadar 2577 sayılı yasanın 27. maddesi uyarınca teminat alınmaktsızın yürütmenin durdurulmasına...” Kararın alındığı dakikalarde sitede yıkım sürüyordu. Avukat Karagülle kararın belediyeye ve sitedeki 28 daireyi alan Etiler Gayrimenkul’e tebliğini sağladı. Tebligatın ardından yıkım durdu. Geride kolonları kırılıp oturulamaz hale gelmiş iki bina kaldı.


Hürriyet 


Geri Dön