29 / 04 / 2024

Haluk Ongan Sahnesi'nin yıkımı durduruldu!

Haluk Ongan Sahnesi'nin yıkımı durduruldu!

Trabzon DT Müdürlüğü'nün ve tiyatro oyuncularının, Türkiye'deki akustik özelliği açısından ender sahnelerden biri kabul edilen Haluk Ongan Sahnesi'nin yıkımının durdurulması için bir yıldan fazladır sürdürdüğü mücadele sonuç verdi.




Trabzon Devlet Tiyatroları (DT) Müdürlüğü'nün ve tiyatro oyuncularının, Türkiye'deki akustik özelliği açısından ender sahnelerden biri kabul edilen Haluk Ongan Sahnesi'nin yıkımının durdurulması için bir yıldan fazladır sürdürdüğü mücadele sonuç verdi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı yıkımdan vazgeçti. 

Trabzon DT'ye bağlı Haluk Ongan Sahnesi, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile  TOKİ  arasında imzalanan protokolle geçen yıllarda kentsel dönüşüme tabi tutulmuştu. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhaıı Fevzi Gümrükçüoğlu, geçen yıl gazetecilerin sahnenin yıkımına ilişkin "Akustik açıdan nadide tiyatro salonu neden yıkılıyor" sorusuna, "Akustik sorun değil. Günümüz teknolojisinde akustik özelliğin en mükemmel şekilde gerçekleştirilmesi zor olmasa gerek" yanıtını vererek tepki çekmişti. Gümrükçüoğlu, bir yıl sonra, yıkım için mücadele eden sanatçılara "Binayı yıkmaktan vazgeçtik" dedi. Sahnenin yıkılmaması için mücadele eden, belediyeyle görüşmeler gerçekleştiren Trabzon DT Müdürü Birkan Görgün, Cumhuriyet'e yaptığı açıklamada, "Sahne, SGK'nin mülkü.  Kentsel dönüşüm kapsamında da orası kamusal alan olarak görülüyordu zaten. Biz de bir teklif sunduk. Binanın dışının Zağnos Vadisi'ne uygun hale getirip, tiyatroyu koruyabiliriz dedik. Bu görüşümüzü de belediye başkanımızla, Trabzon Ticaret Odası'yla, herkesle paylaştık. Şu anda hemfikiriz. Belediye bize bu önerilerden sonra sahnenin yıkılmayacağına dair söz verdi" diye konuştu.



Cumhuriyet




Geri Dön