02 / 05 / 2024

Etiler Polis Okulu arazisi verilmedi!

Etiler Polis Okulu arazisi verilmedi!

Yolsuzluk ve rüşvet dosyasının araştırma konularından birinin de Etiler’ deki Polis Okulu arazisiyle ilgili olduğu iddia edildi. Arazide Emsal 2,5 olurken yükseklik serbest bırakıldı...



Savcılık tarafından yapılan araştırmada, polis okulu arazisinin belediyeye devredildikten sonra ihalesiz olarak KİPTAŞ tarafından Bosphorus 360 firmasına verildiği iddia edildi. Hatta bu iddialarda arazinin 460 milyon dolara satılarak devletin 1 milyar dolar zarara uğratıldığı ifade edildi.


Emniyet Genel Müdürlüğü ile yapılan protokol sonucunda araziyi alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bu iddialarla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, arazi ile ilgili hiçbir işlem yapılmadığı belirtilerek iddialar yalanlandı.


El değişti, plan yapıldı


İstanbul’un en değerli arazisi olarak gösterilen Polis Okulu için, İBB ve İçişleri Bakanlığı arasında 2012 yılında protokol imzalandı. Protokol ile, Etiler Polis Okulu, İBB üzerine geçti. Protokol kapsamında arazinin bedeli yaklaşık 430 milyon TL olarak belirlendi ve bunun karşılığı olarak da bakanlığa Çatalca’da yeni bina yapılması kararına varıldı. Bu protokolden sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 32 bin metrekarelik araziye imar planı yapıldı ve söz konusu alan ticaret merkezi olarak imar planlarına işlendi. Emsal 2,5 olurken yükseklik serbest bırakıldı.


Vatan


Geri Dön