20 / 05 / 2024

Etiler'in 'Limonata' sı nasıl açıldı?

Etiler'in 'Limonata' sı nasıl açıldı?

CIty’s AVM’nin sinema katında açıldığında öyle büyük hedefleri yoktu Limonata’nın. Çapamarka ekibi zamanla iş çıkışı ve sinema öncesinde gelen bir müşteri profili yaratıp mekânı fenomen yaptı...




“Kötü komşu insanı ev sahibi yapar” derler. Genelde emlakla ilgili kullanılan bu deyimin yeme-içme sektöründe yaşanacağı hiç aklıma gelmezdi. Söz konusu mekân son günlerde oldukça popüler olan Limonata Etiler. Ev sahibi mi? Tam tamına 1 yıl geriye gitmemiz gerekiyor…


CIty’s AVM’nin sinema katında açıldığında öyle büyük hedefleri yoktu Limonata’nın. Çapamarka ekibi zamanla iş çıkışı ve sinema öncesinde gelen bir müşteri profili yaratıp mekânı fenomen yaptı. İzzet Çapa’nın konsept danışmanlığındaki ‘Mahalle’den sonra Limonata tam anlamıyla fenomen olmuştu.

Daha sonrası malum; Çapa ve City’s yönetimi anlaşmazlığa düştü. Pek dostça olmayan bir ayrılık yaşayınca Limonata mekânsız kaldı. İzzet Çapa da Limonata’yı şubeleştirmeye karar verdi. Önce Akaretler’de ‘downtown’ daha sonra ise Nişantaşı’nda ‘apartment’ eklemesiyle şubeleşti. Ama gerçek zirvesini geçen ay açılan Etiler şubesiyle yaptı.


İLK 'FRANCHİSE'


Limonata Etiler ,yeme-içme sektörünün en pahalı yatırımlarının bulunduğu Nispetiye Caddesi’nde eski Café Cadde’nin yerinde açıldı.  Bu mekânın diğer Limonata’lardan farkı ise franchise olması. Daha önce bazı Çapamarka işletmeleriyle ortaklık yapan Kösem Ailesi bu kez tam anlamıyla işin içinde. Daha önce mekânların işletme tarafında hiç görmediğimiz Nuri Kösem sürekli dükkânın başında. Cemiyet ve sanat dünyasından birçok önemli isimle dostluk yapan Kösem, bu dostlarını mekâna da kısa sürede çekmeyi başarmış. DJ’lik geçmişi de olan Nuri Kösem mekânın müziklerine de el atmasıyla gece 2’ye kadar yoğunluğun devam etmesini sağlıyor. 


MİMARİ ALİ TÜRKER'DEN


Mekânın mimari operasyonu ise Ali Türker tarafından uygulandı. Mekân diğer İzzet Çapa markalarında olduğu gibi yoğun, kalabalık detaylara hakim. Genelde Pin-up konseptlerde gördüğüm kola makinesı var. İşin ilginçi bu makine çalışıyor da! Bu makineden farklı aromalarda kolalar çıkıyor. Türkiye’de tek olan bu makine Ferrari’nin tasarımcısı ‘Pinifarina’ tarafından tasarlandı. 


TÜRK İŞİ PİZZALAR


Girişteki şarküteri bölümü de gayet şık olmuş. Diğer tarafta bulunan pastane bölümünde müşterinin gözü önünde hazırlanan waffle ve krepler diyetleri bozduruyor(!) Dünya mutfağından seçeneklerin olduğu mönüde ise ‘Türk işi’ pizzalar çok tercih ediliyor. Kokoreçli, iskenderli ve dönerli pizza oldukça sipariş ediliyor. Arjantin ve Brezilya steakler de başarılı…


MUTFAK GÜNLERİ...


Bu hafta “12. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri” Tüyap Beylikdüzü’nde başladı. İki bine yakın profesyonelin ter dökeceği yarışmada 25 Türk, 25 de yabancı jüri görev alıyor. Jüriler arasında dünyada önemli mekânlarda çalışmış aşçılar da vardı. Sektör için önemli bir yarışma olmasına rağmen çoğu kişinin haberi yok. Ben de Kalust Şalcıoğlu’nun Gina’daki ‘kuşkonmaz’ yazısını okurken haberdar oldum. Şalcıoğlu, yarışmadaki 25 Türk jüriden biri. Yolu düşenler bu ilginç etkinliğe uğrasın derim..



Orkun Bulut/Akşam


Geri Dön