27 / 04 / 2024

Etimesgut Askeri Havaalanı 2014'de Isparta'da olacak!

 Etimesgut Askeri Havaalanı 2014'de Isparta'da olacak!

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 2014 yılında Etimesgut Askeri Havaalanı'nın Ispartaya taşınacağını söyledi




Etimesgut Askeri Havaalanı'nın 2014 yılında Ispartaya taşınacağını söyleyen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen, Harp Akademileri Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı. 


Yılmaz, vicdani ret ile ilgili sorulan soruya şu şekilde cevap verdi:


Türkiye, AİHM'de vicdani retten dolayı birkaç sefer mahkumiyete uğradı. AİHM'nin mahkumiyet sonuçlarını ortadan kaldıracak şekilde vicdani retle ilgili çalışma düşünülmektedir. AİHM, 'bir kimseye bir suçtan dolayı ceza verdin, tekrar işledi tekrar ceza veriyorsun' diyor. Buna 'medeni ölüm' diye bir tabir vermiş; 'bu demokratik bir ülkeye yakışmaz' diyor. Vicdani retten dolayı, askerliğe sevk edilmiş olmasına rağmen askere gitmemeye bir ceza öngörülmektedir. Yani kişiye ya askerlik ya da ceza gibi tercih hakkı tanınması doğrultusunda çalışmamız vardır. Biz medeni ölüm şeklinde ifade edilen cezayı ortadan kaldıracağız.


Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a suikast ile ilgili soruşturmada, "kovuşturmaya yer yoktur" şeklinde bir karar verilmediğini ve iddianame de düzenlenmediğini belirtti. Milletvekillerinin, "Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un tutuklanması" ile ilgili sorularını, Anayasa'nın, "Görülmekte olan bir dava hakkında Yasama Meclisi'nde yargı yetkisinin kullanılması ile ilgili soru sorulamaz, görüşme yapılamaz ya da herhangi bir beyanda bulunulamaz" hükmünü okuyarak yanıtlamadı.


Yılmaz, Türkiye'nin, komşu ülkelerde silahlı mücadele eden hiçbir gruba silah ve mühimmat sağlamadığını, eğitim vermediğini kaydederek, sadece Esed rejiminden kaçan Suriyelilere Türkiye'de barınma imkanı sağladıklarını bildirdi. Yılmaz, başka bir soru üzerine, "Yargı sürecinin ABD tarafından yönlendirildiğini söylemek Türkiye'ye hakarettir" dedi. Etimesgut'taki Askeri Havaalanı ve tesislerinin Isparta'ya taşınması konusunda karar alındığını ve bunun için de Isparta'da kamulaştırmanın başladığını ifade eden Yılmaz, "2014 yılının sonundan itibaren Etimesgut Askeri Havaalanı Isparta'ya taşınacak" dedi.


Yabancı askerler Burdur'da eğitilecek


Dövizli ve bedelli askerlikte temel eğitim kaldırıldığı için Burdur esnafının mağdur olması ile ilgili soruları da yanıtlayan Yılmaz, "Bu mağduriyeti gidermek için yurtdışındaki silahlı kuvvetler unsurlarını... Mesele Libya, eğitim talepleri oldu. Biz onların eğitimlerinin öncelikle Burdur'da yapılabileceği şeklindeki görüşü Bakanlar Kurulu'na açıkladık" diye konuştu. Bakan Yılmaz, Türk uçağının nasıl düşürüldüğü konusunda Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaların doğru olduğunu belirterek, "Doğru olan bir şeyin gizli kalabilmesi mümkün değil. Yalansa her şey ortaya çıkar" değerlendirmesinde bulundu. TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam, teklifin kabul edilmesinin ardından birleşimi, saat 14.00'de toplanmak üzere kapattı.



Geri Dön