29 / 04 / 2024

Euro 18 liranın altına düştü! Son dakika euro kuru 29 Eylül 2022

Euro 18 liranın altına düştü! Son dakika euro kuru 29 Eylül 2022

Euro haftanın dördüncü işlem gününde 18 liranın altına geriledi. Dolar yüksleirken euro aşağı yönlü hareket ediyor. Peki bugün euro ne kada roldu? İşte son dakika euro/TL kuru...



EURO NEDEN DÜŞÜYOR?

Fed'in faiz kararının açıklanmasının ardından dolar kuru rekor seviyelere yükseldi. Doların yükselişig gelişmiş ülke para birimleri karşısında değer kazanmasına neden oldu. Euro ise güçlenen dolar karşısında düşmeye başladı. Euronun düşmesinin en önemli nedenlerinden biri doalrın euro üzerinde baskı oluşturması.

İkinciönemli bir etken ise İngiltere'de enerji krizi yaşanıyor.  Avrupa Birliği Rusya’ya sert yaptırımlar uyguladı. Rusya ise misilleme olarak Avrupa’ya verdiği doğalgazı kesti. Başta Almanya ve İtalya olmak üzere Avrupa’daki dev sanayi tesisleri doğalgazla çalıştığı için  gaz bulamadıkları için ya üretimi kesecekler ya da çok pahalıya buldukları için zarar edecekler. Bu durum enerji krizine nedne olurken euro değer kaybettirdi.

AVRUPA MERKEZ BANKASI'NDAN KRİTİK AÇIKLAMA

Avrupa Merkez Başkanı, Lagarde Frankfurt'ta yaptığı konuşmada enflasyon orta vadede yüzde 2'lik hedefe ulaşıncaya kadar faiz artışlarının yapılaacak olan diğer toplantılarda daha devam edeceğini tekarladı. 

Dolar ve Euro'dan sonra yeni gelişme! Türk lirası da çok değer kazanacak! Tarih resmen verildi

Avrupa’dan Rus petrolü için gerilimi artıracak hamle

Euro resmen eriyor! Avrupa Merkez Bankası açıkladı! Son dakika euro kuru

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön