Kent Haberleri

Euro 33 gün sonra resmen böyle olacak! Elinde euro olanlar hemen baksın!

Avrupa Merkez Bankası (ECB) 2023 yılının ilk toplantısını 2 Şubat günü gerçekleşirdi. Gözler şimdi Mart ayındaki faiz kararına çevrildi. Euro yükselecek mi düşecek mi? Euro 33 gün sonra resmen böyle olacak! Elinde euro olanlar hemen baksın! Banka faiz kararında 50 baz puan artışı yaptı

Avrupa Merkez Bankası (ECB) 2023 yılının ilk toplantısını şubatın ilk haftası yaptı. Banka faiz kararında 50 baz puan artışı yaptı. Bu artış 2018 yılından itibaren en yüksek faiz artışı olarakkayıt altına alındı. Kararın hemen ardından euro/TL kuru yükselişe geçti. Yatırımcılar ise euro kurunda son dakika gelişmeleri yakından takip ediyor. ECB'nin ikinci faiz kararı ise Mart ayında belli olacak. Bankanın faiz kararı sonrası euronun ne olacağı merak ediliyor. Euro 33 gün sonra resmen böyle olacak! Elinde euro olanlar hemen baksın!  

EURO 33 GÜN SONRA BÖYLE OLACAK!

Avrupa Merkez Bankası 2023 yılının ilk toplantısını 2 Şubat günü beklentiler doğrultusunda 50 baz puan artırdı.

ECB, gecelik mevduat oranını yüzde 2,5; gecelik borç verme oranını yüzde 3,25 ve politika faizini de yüzde 3 seviyesine yükseltti. Piyasanın beklentisi de 50 baz puan olacağı yönündeydi.

Karar metninde ECB Mart ayında da 50 baz puanlık artışın olacağına yönelik sinyaller verdi.  Karar metninde Mart ayı için şu ifadelere yer verildi: "Banka Mart ayında yapılacak para politikası toplantısında faizi 50 baz puan daha artırmaya niyetli" denildi.

Metinde faizlerin istikrarlı ve ciddi ölçüde artması gerektiğine dair vurgu yapıldı. ECB karar metninde, "Faiz oranları enflasyonun yüzde 2 hedefine dönmesi için ciddi şekilde sınırlayıcı seviyede tutulacak" dedi.
Bu açıklama euro kurunun yönünü yukarı çevirdi. Geçtiğimiz hafta euro dolar paritesi 1,10 seviyesine kadar yükseldi ve euro dolara karşı üstünlüğünü ilan etmişti. 

ECB'nin ikinci toplantısı 16 Mart gününde yapılacak. Beklentiler doğrultusunda banka faizleri 50 baz puan artışı yaparsa euronun yükselmesi bekleniyor.

Peki euro bugün ne kadar? Euro kaç lira? Euro bugün kaç TL? Euro kaç lira oldu? 11 Şubat 2023 euro/TL kuru...

EURO/TL KURU NE KADAR? EURO/TL KURU BUGÜN KAÇ LİRA?

11  Şubat Salı günü euro/TL kuru yatırımcılar ve euro almak isteyenler tarafından araştırılıyor. Euro/TL kuru alış fiyatı bugün 20,30 lira, satış fiyatı ise 20,34 lira seviyesinde. Euro dolar paritesi ise 1,06 seviyesinde değerleniyor. Aynı dakikalarda dolar/TL kuru ise 19,03 liradan alınıp, 19,050 liradan satılıyor.

Euro değer kaybetti! Euro/TL ne kadar? Euro/TL kaç lira? 10 Şubat 2023 euro/TL kuru

Avrupa Merkez Bankası Başkanı kararını verdi! Euro için rota oluşturuldu! Euro tam olarak böyle olacak