12 / 05 / 2024

Euro bölgesinden gelen haber euroyu kötü vurdu! Euro hırçın dalgalanıyor 

Euro bölgesinden gelen haber euroyu kötü vurdu! Euro hırçın dalgalanıyor 

Euro bölgesinde  enflasyon eylülde yüzde 9,1’den yüzde 10’a yükselerek rekor tazeledi. Bu gelişmenin ardından euro kurunda hırçın dalgalanma görülüyor. Euro ne kadar oldu? Son dakika euro kuru...



Dünya genelinde başta ABD Merkez Bankası (Fed) olmak üzere diğer ülke merkez bankalarının aldığı agresif faiz artırım kararları ve devam eden enflasyon baskısıları gelişmekte olan ülke para birimleri üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor.

19 ülkeli Euro Bölgesi'nde enerji fiyatlarının artmasına karşın enflasyon un önne geçilemiyor. Temmuz ayında 8.9, ağustos ayında 9.1'e çıkan enflasyon eylül ayında yüzde 10'la çift hanelere ulaşarak yeni bir rekor kırdı.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön