02 / 05 / 2024

Euro kazanmak isteyenlere müjde! Almanya Türkiye’den 60 bin personel alacak, valizini hazırlayan geriye bakmadan gidecek

Euro kazanmak isteyenlere müjde! Almanya Türkiye’den 60 bin personel alacak, valizini hazırlayan geriye bakmadan gidecek

Almanya yeni iş gücü için iş kapılarını adeat sonuna kadar açtı. Almanya'ya göç etmek isteyenler için gerekli olan şartlar da peş peşe duyuruldu. Euro kazanmak isteyenler acil bakın...



Ülkemizde yurt dışına göç eden binlerce vatandaş bulunurken farklı ülkelerde sağlanmış olan bazı istihdam alanları da pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırıyor.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, özellikle yurt dışından aldığı işçiler ile gündemden düşmeyen Almanya başta doktor olmak üzere pek çok farklı meslek grubundan alım yapıyor. Yine paylaşılan detaylara göre, taşımacılık, bilişim sektörü, inşaat, mühendislik, mimarlık,  havacılık gibi alanlarda nitelikli personel alımları da başladı. 

Euro kazanmak isteyenlere müjde! Almanya Türkiye’den 60 bin personel alacak, valizini hazırlayan geriye bakmadan gidecek

Sözcü Gazetesi’nden Ali Gülen imzalı haberede yer alan bilgiler doğrultusunda Almanya'da bulunan personel açığı için yeni alımların başladığı da açıklandı. Euro ile maaş almak isteyenlerin gözde ülkeleri rasında yer alan Almanya fellik fellik o meslek grubunu çalışanlarını arıyor. 

BİNLERCE PERSONEL ALINACAK

Karar'da yer alan habere göre, Almanya Yeşiller Partisi'nden gelen baskılara daha fazla dayanamadı. Evlere ısı pompası olmadan gaz veya başka türlü ısıtma sisteminin takılamayacağı kaydedilirken, bu defa da gözler kaloriferci ve tesisatçılara çevrildi. Almanya'daki milyonlarca konutun sisteminde değişikliğe gidilirken 60 bin tesisatçı açığı olduğu ortaya çıktı. Ne zaman gelişme ile beraber Türkiye'den Almanya'ya uzun bir göç başlayacak.

Euro kazanmak isteyenlere müjde! Almanya Türkiye’den 60 bin personel alacak, valizini hazırlayan geriye bakmadan gidecek

ALMANYA PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI 2023

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, Almanya'da çalışmak için Türkiye'den yola çıkacak olan personeller için istenen şartlarda sık sık araştırılıyor. Verilen bilgilere göre, Almanya'ya gidecek tesisatçıların bu alanda kalfalık veya ustalık belgesine sahip olması gerektiği belirtildi. Ayrıca söz konusu bu alanda almış oldukları mesleki eğitimi kanıtlamaları da gerekli.

Yine aktarılan detaylara göre, Yeni Nitelikli Göç Yasası çıkmadan önce bu belgelere sahip olan vatandaşlar da Almanya'daki şirketlere başvuru yapabilecek. Vize alma işlemlerinde B1 düzeyinde Almanca bilgisi olanlar daha kolay bir biçimde vize alma hakkından da faydalanabilecek.

Tesisatçılar ve Kaloriferciler Merkez Birliği Genel Müdürü Helmut Bramann konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada alım yapılacak olan personellerin sadece yeni tesisat için değil banyo ve sistemlerde modernize çalışması yapmak için de gerekli olduğunu da kaydetti.

TALEP ÇOK ÇALIŞAMAZ

Funke medya grubundan gelen açıklamalar doğrultusunda Rmann, şimdiye kadar Alman tesisatçıların yılda 900.000 ısıtma sistemini modernize ettiğini söyledi. 1.2 milyon banyoda yenileme işlemi yapıldığını ifade edilirken yaşlanan bir toplumda bu alanda büyük bir talep açığı oluştuğunu ancak çalışan sayısının az olduğunu belirtildi.

Almanya yaptığı personel alımları ile sıkça gündemde yer alıyor. Geçtiğimiz yıl içerisinde 400.000 tesisatçı görev yerlerine ulaşırken Avrupa'daki evler evlerin %70'inde ise basit bir dönüşümde ısı pompası uygulamasına geçileceği aktarıldı. Bu kapsamda ısı yalıtımı ve yenileme masrafları için tesisatçılara ihtiyaç duyulduğunun altı çizildi.

AFAD tek tek açıkladı: İstanbul depremi için en fazla riskli 15 ilçe belli oldu! Buralarda oturanlara büyük şok! 

Kira anlaşmazlığında 'arabuluculuk' dönemi başladı: 10 günde binlerce başvuru yapıldı!  

Euro ne kadar oldu? Bugün euro/TL kaç lira? 12 Eylül 2023 döviz kurları


Geri Dön