Ekonomi

Euro kuru bu hafta ne kadar oldu? Euro gelecek hafta kaç TL olur?

Bu hafta döviz piyasasında ani iniş çıkışlar yaşandı. Rusya Ukrayna arasındaki gelişmeler ve Rus Devlet Lideri Putin'in açıklamalarından sonra döviz piyasasında dalgalanmalar meydana geldi. Peki euro kuru bu hafta kaç TL oldu? Euro gelecek hafta kaç lira olur? Haftanın yeni işlem gününe 16,25 ra seviyelerinde başlayan euro kurunda dalgalanmalar yaşandı

Hafta boyunca Rusya Ukrayna savaşındaki gelişmeler ve Putin'in açıklamaları piyasaları etkiledi. Haftanın yeni işlem gününe 16,25 ra seviyelerinde başlayan euro kurunda dalgalanmalar yaşandı. Peki euro kuru bu hafta kaç lira oldu? Euro gelecek hafta kaç TL olur?

PİYASALAR ALT ÜST OLDU

Hafta içinde altın, döviz piyasası son dakika gelişmelerin etkisi ile tepetaklak oldu. Hafta içi neler olmuştu? Kısaca hatırlayalım...  Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak da müzakere sonuçlarının liderler seviyesinde bir görüşme yapılması için yeterli olduğunu ifade etti. Söz konusu açıklamalar piyasalarda rahatlamaya sebep olsa da haftanın devamında iki taraftan gelen karışık mesajlar risk iştahının düşmesine sebep oldu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "dost olmayan" ülkelerin Rus gazına rubleyle ödeme yapmalarına yönelik kararnameyi imzaladı. Rubleyle ödeme yapılmazsa Rus gazı sözleşmelerinin durdurulacağını vurgulayan Putin, kararnamenin bugün itibarıyla devreye gireceğini bildirdi.

 

EURO/TL BU HAFTA NE KADAR OLDU?

Euro kuru haftanın ilk işlem gününe 16,25 lira seviyesinde başladı. Salı günü ise 16,31 liradan işlem görüyor. Çarşamba günü 16,38 lira seviyesine kadar yükselen euro kuru perşembe günü 16,31 liradan başladı. Haftanın son işlem gününe ise 16,23 lradan başladı.

Peki euro kuru ne olacak? Euro/TL yükselecek mi, düşecek mi? İşte merak edilenler...

BU HAFTA PİYASALARDAN BEKLENTİ

Altın ve dolar fiyatlarındaki gelişmeler de önümüzdeki hafta yatırımcıların ilgi odağı olacak. Başta ABD olmak üzere küresel ekonomilerde küresel borsalar durgunluk korkusuyla karışırken, gözler önümüzdeki hafta Rusya-Ukrayna savaşından gelen haberlerle yoğun veri gündemine çevrildi.

Küresel piyasalar resesyon riskiyle karışırken, piyasalar yeni haftaya hareketli başlamaya hazırlanıyor. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) şahin duruşu bu hafta bazı ABD tahvillerinin getirilerinin tersine dönmesine neden olurken, bu durum ABD ekonomisinin resesyona girebileceği endişelerini de beraberinde getirdi.

Euro/TL bugün ne kadar? 2 Nisan 2022 euro kuru...

Euro/TL kaç lira? Euro kurunda son dakika!

Euro yükselişe geçti! 25 Mart 2022 euro kuru...

Euro bugün kaç TL? 25 Mart 2022 euro kuru!