28 / 04 / 2024

Euro/TL değer kaybetti! Son dakika euro kuru 31 Mart 2022

Euro/TL değer kaybetti! Son dakika euro kuru 31 Mart 2022

Bir haftadır yatay seviyelerde işlem gören Euro/TL, Rusya devlet lideri Putin'in açıklamalarından sonra düşüşe geçti. Altın ve dolar fiyatları değer kazanırken euro son dakika gelişmelerin etkisi ile değer kaybetti. Peki euro şu anda kaç lira? İşte son dakika euro kuru...



Euro kuru bir haftadır 16,30 seviyelerinde işlem görmeye devam ediyor. Bugün gün içerisinde gelen son dakika açıklamarından sonra yatırımcılar tarafından en güveli liman olan sarı metal ve dolar kuru değer kazanırken euro aşağı yönlü hareket etti.

Euro/TL değer kaybetti! Son dakika euro kuru 31 Mart 2022

Putin'in bugün yapmış olduğu açıklamalar dünya gündemine bomba gibi düştü. Rusya lideri Putin,  Rus gazına rubleyle ödeme yapılmasına yönelik kararnameyi imzalayarak "Rubleyle ödeme yapılmazsa Rus gazı sözleşmeleri durdurulacak." dedi. Bu açıklamaların ardından piyasalarda hareketlilik başladı. Putin'in Ruble kararı sonrası Fransa ve Almanya doğalgaz dağıtımlarında kesintiye hazırlanıyor. Öte Yandan Rusya Ukrayna arasındaki gerilim barış görüşmeleri olmasına rağmen kaldığı yerden devam ediyor. Bu gelişmelerin yaşanması piyasaları hareketlendi. Bu gelişmeler dolar ve altına değer kazandırırken euronun değerini kaybetmesine neden oldu.

Peki euro güne nasıl başladı? Euro/TL sabah açılışta kaç lira seviyesinde işlem gördü? 

 

 

 

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön