27 / 04 / 2024

Euro ne kadar oldu? 23 Ağustos Çarşamba euro/TL kaç lira? Döviz kurlarında son dakika!

Euro ne kadar oldu? 23 Ağustos Çarşamba euro/TL kaç lira? Döviz kurlarında son dakika!

23 Ağustos Çarşamba döviz kurlarında son dakika gelişmesi yatırımcılar tarafından araştırılıyor. Dolar/TL 27.21 TL seviyesi ile yükselişe geçerken euro/TL kurunun bugün ne kadar olduğu merak konusu. Euro ne kadar oldu? 23 Ağustos Çarşamba euro kaç lira? Döviz kurlarında son dakika.



Piyasalarda Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın yarın açıklanacak faiz kararı öncesi, kur korumalı mevduatı azaltmayı amaçlayan adımlarının etkileri takip ediliyor. Bu gelişmeler eşliğinde Dolar/TL 27.21 TL seviyesi ile yukarı yönlü hareket ediyor. Peki Euro ne kadar oldu? 23 Ağustos Çarşamba euro kaç lira? Döviz kurlarında son dakika!

Euro ne kadar oldu? 23 Ağustos Çarşamba euro/TL kaç lira? Döviz kurlarında son dakika!

EURO NE KADAR? 23 AĞUSTOS ÇARŞAMBA EURO KAÇ LİRA OLDU? 

Dolar/TL kuru bugün 27.21 TL seviyesi ile yeni zirvesine yükselerek güne rekorla başladı.

Dolar kuru yaklaşık bir ay 27 seviyesinde yatay seyir izledikten sonra son günlerde 27'den 27.21 liranın üzerine yükseldi.

TL'nin yılbaşından beri dolar karşısındaki değer kaybı bu sabah yüzde 31.22 seviyesine yükseldi. 

Euro TL ise 29.55 TL ile yükselişini sürdürüyor. Euro dolar paritesi 1,08314 bandında hareket ediyor.

Euro ne kadar oldu? 23 Ağustos Çarşamba euro/TL kaç lira? Döviz kurlarında son dakika!

PİYASALARIN GÖZÜ MERKEZ BANKASI FAİZ KARARINDA!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) 125 milyar dolara yaklaşan kur korumalı mevduat hesaplarının (KKM) TL mevduata geçişine yönelik bankalara hedef belirleyerek KKM'nin azaltılmasını amaçlayan ilk adımını haftasonu attı. 

Bankacılara göre bu karar faiz artışlarının sınırlı kalmaya devam edeceğinin de göstergesi oldu. TCMB yeni adımlarına yönelik Pazartesi günü bankaların eleştilerini dinlediği bir toplantı da gerçekleştirdi. 

TCMB toplantıda bankalara "zorlukların farkında" olduklarını ancak düzenlemelerin sağlıklı aktarım mekanizması için "gerekli" olduğu mesajı verdi.

Merkez Bankası faiz kararı 24 Ağustos 2023 Perşembe günü saat 14.00'da açıklanacak.   Reuters anketine katılan 17 ekonomistin tamamı yüzde 17.5 seviyesindeki politika faizinde artış beklerken, tahminler yüzde 18 ila yüzde 20.5 bandında yer alıyor.

Ankette sekiz ekonomist 250 baz puan, dört ekonomist 200 baz puan, üç ekonomist 150 baz puan, ve birer ekonomist ise 50 ve 300 baz puan artış bekliyor.

Altın şaha kalktı! Kıyıda köşede, yastık altında 1 gramı bile olan yaşadı! 23 Ağustos Çarşamba altın fiyatları

Dolar 30 TL'ye doğru yelken açtı! Dolar biriktirenler acilen baksın! 23 Ağustos dolar/TL kuru

Euronun kaderi bu hafta belli olacak! Euro yatırımcıları dikkat! Euro düşecek mi, yükselecek mi?

Geri Dön