27 / 04 / 2024

Dolar 30 TL'ye doğru yelken açtı! Dolar biriktirenler acilen baksın! 23 Ağustos dolar/TL kuru

Dolar 30 TL'ye doğru yelken açtı! Dolar biriktirenler acilen baksın! 23 Ağustos dolar/TL kuru

Dolar/TL kuru bugün güne rekor seviye ile başladı. Ekonomi piyasalarında dolar kurundaki yükseliş devam ediyor. Bugün dolar  TL'ye doğru yelken açtı. Dolar biriktirenler acilen baksın. İşte 23 Ağustos 2023 dolar/TL kuru.



Dolar/TL kuru bugün güne yüzde 0,70 oranında yükseliş ile başladı. 30 liraya doğru yelken açan dolar kuru yatırımcıların odağında olmaya devam ediyor. Peki bugün dolar ne kadar oldu? Dolar/TL kuru kaç lira? Güncel dolar ne kadar? 23 Ağustos 2023 dolar/TL kuru.

DOLAR 30 TL'YE DOĞRU YELKEN AÇTI!

Dolar/TL kuru bugün güne yükselişle başladı. Küresel piyasalardaki hareketlilik doların değer kazanmasını sağlardı. Bugün dolar/TL kuru alış fiyatı 27,259 lira satış fiyatı ise 27,372 liradan değerleniyor. Euro dolar paritesi ise 1,0858 bandında hareket ediyor. 

Dolar 30 TL ye doğru yelken açtı! Dolar biriktirenler acilen baksın! 23 Ağustos dolar/TL kuru
KÜRESEL PİYASLARDA SON DAKİKA!

Ekonomiye yönelik belirsizliğe ve Fed'in faiz politikasına ilişkin olumsuz havaya rağmen bir dizi teknoloji şirketi güç kazandı.

S&P 500 aralıksız 4 günlük düşüşten sonra yüzde 0,7 oranında pozitif kapanırken, Nasdaq 100 yüzde 1,65 değer kazandı. 

Rallide mart ayından bu yana en güçlü günlük yükselişini kaydeden Tesla hissesi ile yüzde 8 tırmanan Nvidia hissesi etkili oldu. Bloomberg anketine göre bilançosu bugün açıklayacak olan Nvidia’nın satış gelirinin yüzde 65 arttığı tahmin ediliyor. Bu sabah ABD vadeli endeksleri güçlü şekilde yükselmeye devam ediyor.

Yatırımcıların faiz oranlarının beklenenden daha uzun süre yüksek kalabileceğinden endişe duymasıyla ABD Hazine tahvili getirileri Pazartesi günü yükseldi.

10 yıllık Hazine tahvilinin getirisi 9 baz puandan fazla artarak yüzde 4,35 ile en son 2007'de görülen seviyelere yakın işlem gördü.

Yatırımcılar, merkez bankasının Perşembe günü başlayacak yıllık Jackson Hole sempozyumu öncesinde ve sempozyum sürecinde Başkan Jerome Powell da dahil olmak üzere Fed politika yapıcılarından faiz oranlarının görünümüne ilişkin yeni ipuçlarına dair yorum bekliyor.

Dolar 30 TL ye doğru yelken açtı! Dolar biriktirenler acilen baksın! 23 Ağustos dolar/TL kuru

Fed'in Temmuz ayındaki son toplantısından bu yana yetkililer, daha fazla faiz artırımının gerekli olup olmadığı konusunda karışık görüşler dile getirdi.

Birçok yatırımcı, Fed'in Temmuz toplantısındaki son faiz artırımının, faiz artırım kampanyasının sonu anlamına geleceğini umuyor ve bekliyordu.

Merkez bankası, ekonomiyi soğutmak ve enflasyonu hafifletmek amacıyla 2022 yılının başından bu yana faiz oranlarını 11 kez artırdı.

Altın şaha kalktı! Kıyıda köşede, yastık altında 1 gramı bile olan yaşadı! 23 Ağustos Çarşamba altın fiyatları

Dolarlarımızı bozduralım mı? sorusuna yanıt geldi! Doların geleceği seviyeyi görenler gözlerine inanamayacak

 


Geri Dön