Ekonomi

Euro sterlin karşısında değer kazandı! Euro önümüzdeki hafta böyle olacak! Çabuk bakın

Enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından doların gerisinde kalan euro kuru için kritik gelişme haftaya gerçekleşecek.  Euro önümüzdeki hafta böyle olacak... Yaklaşan kış ayları öncesinde euronun değerinin daha da düşebileceğini söyleyen uzmanlardan kritik açıklamalar gelmeye devam ediyor

Enflayon verilerinin açıklanmasından sonra euro dolar kuru altında kalırken önümüzdeki hafta Merkez Bankası faiz kararından sonra euro kurunun nasıl olacağını analistler açıkladı.

Yaklaşan kış ayları öncesinde euronun değerinin daha da düşebileceğini söyleyen uzmanlardan kritik açıklamalar gelmeye devam ediyor. Euro kuru dolar altında kalırken sterlin karşısında değer kazandı.

EURO KURU ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA BÖYLE OLACAK...

MUFG Bank'ın Avrupa Global Piyasalar Araştırma Bölümü Başkanı Derek Halpenny, euronun sterlin karşısında değer kazandığının vurgunu yaptı. Bu ay sterlin karşısında yüzde 2,2 değer kazanan euronun önümüzdeki haftalarda da yükselişini sürdürmesi bekleniyor.

Avrupa Birliği'nin (AB) enerji maliyetlerindeki artışı düşürmek için kısa vadede müdahaleye hazırlandığının altını çizen Halpenny, Avrupa Merkez Bankası'nın  bu ay rekor bir faiz artırımı yapacağı beklentilerinin de euroya, sterlin karşısında değer kazandıracağını söyledi.

Halpenny, euro/sterlin paritesinin önümüzdeki haftalarda 0,88 seviyesine kadar yükselmesini bekliyor. Parite bu sabah 0,859 seviyesinden işlem gördü.

EURO KURUNDA SON DAKİKA

Euro/TL kuru şu dakikalarda alış fiyatı 18,25 TL, satış fiyatı ise 18,31 TL seviyesinde işlem görüyor.
Euro dolar paritesi ise aynı dakikalarda 1,0059 bandında değerleniyor.

PİYASALARDA BU HAFTA  NELER OLACAK?

Bu hafta piyasalarda kritik gerlişmeler takip edilecek. Fed'in bilanço küçültmesi bu hafta hız kazanacak. Merkez Bankası, hazine ve ipotek destekli menkul kıymetlerin tutarı için aylık üst sınırını sırası ile 60 milyar dolara ve 35 milyar dolara yükseletecek.

Bu durum karşısında ise merkez bankasının neredeyse üç yıl önce biriktirmeye başladığı Hazine tahvillerini nihayet boşaltmaya başlayacağı anlamına geliyor.

Kuponlar para otoritesinin yeni üst sınırının altına düşeceğinden, Eylül ayı bilanço küçültmenin sonuçlarının yansıyacağı ilk ay olacak.

Fed'in portföyünde Eylül ayında vadesi dolacak 43.6 milyar dolarlık Hazine kuponu var, bu da yetkililerin 16.4 milyar dolarlık bonoyu da bırakması gerektiği anlamına geliyor.
 

Euro neden düşüyor?

Euro kaç TL? Euro bugün ne kadar? Euro kaç lira? Euro kurunda son dakika 31 Ağustos 2022

Euronun zirve yapacağı tarih belli oldu! Son dakika! İlk görenler kazanacak