20 / 05 / 2024

Euro tahta geçiyor hazır olun! 3 haftadan sonra bir ilk! Elinde euro olanlar acil bakın

Euro tahta geçiyor hazır olun! 3 haftadan sonra bir ilk! Elinde euro olanlar acil bakın

Dün 75 baz puan faiz artışı yapan Avrupa Merkez Bankası, faiz artışlarının devam edeceğini belirtmesinin ardından euro kuru yükselişe geçti.



FED'TEN AÇIKLAMA GELDİ

Dün, Avrupa Merkez Bankası (ECB) politika faizlerini açıkladı ve  ilk kez 75 baz puan artırırken, şahin duruşun enflasyon ile mücadele sonlanana kadar devam edeceği mesajı verildi.

Fed Başkanı Jerome Powell da dünkü konuşmasında enflasyonu düşürme konusunda güçlü bir şekilde bağlı olduklarını açıklayarak, "İş bitene kadar devam etmeliyiz" değerlendirmesini yaptı.

Enflasyon ne kadar uzun süre hedefin üzerinde kalırsa riskin o kadar büyük olacağını  belirten Powell, tarihin erken gevşeme politikasına karşı da güçlü bir şekilde uyardığını dile getirdi.

Euro tahta geçiyor hazır olun! 3 haftadan sonra bir ilk! Elinde euro olanlar acil bakın

Powell'ın yanı sıra diğer Fed yetkililerinin açıklamaları da takip edilirken Chicago Fed Başkanı Charles Evans, bankanın bu ayki toplantısında 50 veya 75 baz puanlık faiz artırımına açık olduğunu açıkladı. Faiz oranının yıl sonuna kadar yüzde 3,25-3,5 aralığına yükselmesini beklediklerini kaydeden Evans, gelecek yıl ise yüzde 4'e ulaşmasını beklediklerini dile getirdi. 

Altın değil, dolar hiç değil herkes euroyu konuşuyor! Euro resmen uçtu! Hemen bakın

Elinde dolar ve euro olanlar için net tarih verildi! Hemen bakın! Böyle bir seviye görülmedi

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön