29 / 04 / 2024

''Euro yükselecek'' diyen dünyaca ünlü analist peş peşe açıkladı! Euro kurunda son dakika gelişmesi

''Euro yükselecek'' diyen dünyaca ünlü analist peş peşe açıkladı! Euro kurunda son dakika gelişmesi

MUFG Bank Analisti Lee Hardman, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz oranlarını piyasa beklentisinin üzerinde artırması durumunda euronun yükseleceğini söyledi. İşte son dakika euro kuru gelişmesi...



EURO YÜKSELECEK!

MUFG Bank Analisti Lee Hardman, euronun yönü ile ilgili kritik açıklamalarda bulundu. Hardman: "Euro Bölgesi ekonomileri kış döneminde beklenenden daha iyi iş çıkarıyor gibi görünüyor. Ekonomilerde keskin bir yavaşlama olmazsa Avrupa Merkez Bankası faiz artırımlarını halihazırda beklenenden daha öteye taşımak konusunda baskı altında olacaktır" ifadelerini kullandı. 

Rabobank Stratejisti Jane Foley de euro için iyimserliğin kısa vadede devam edebileceğini söyledi. 

Jane Foley :"Enerji Avrupa'nın ekonomik görünümüne yönelik ciddi bir risk olmaya devam ediyor" diye konuştu.

Öte yandan, Avrupa Birliği'nin gelecek kış için hazırlık yapmaya başlaması ile birlikte enerji fiyatlarının yükselmeye başlamasının euroyu baskı altına alacağını da değerlendirmesine ekledi. 

Foley, euro/dolar paritesi için şubat ayı için  beklentisini 1,09 olarak belirtirken, 3 ayda 1,06 seviyesine gerileyeceğini öngörüyor.

Peki bugün euro ne kadar oldu? Euro bugün kaç lira? Euro/TL ne kadar? Euro/TL kaç lira? 24 Ocak 2023 euro/TL kuru.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön