18 / 07 / 2024

Euronun kaderini belirleyecek kritik açıklama geldi! Euro yatırımcıları dikkatli olun!

Euronun kaderini belirleyecek kritik açıklama geldi! Euro yatırımcıları dikkatli olun!

Euro kurunda dikkat çeken dalgalanmalar devam ediyor. Kiritik açıklama sonrası Euro/dolar paritesi 0.9945 ile sınırlı seviyede düşüşe geçerken yatırımcılar euro kurunun ne kadar olacağını merak ediyor.




KRİTİK AÇIKLAMA GELDİ 

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, ECB'nin, peş peşe tarihi üçüncü faiz artırımının ardından Euro bölgesinde resesyon olasılığının yükselmiş olsa bile enflasyonla mücadele etmek için faiz oranlarını artırmaya devam edeceklerini belirtti.

Lagarde, Letonya haber portalı Delfi'ye yaptığı açıklamada, yüksek enerji maliyetlerinin ekonominin giderek daha fazla alanını etkilediğini aktardı.

Enflasyon oranının bu kadar yüksek seviyelerde ne kadar uzun süre kalırsa ekonomiye yayılma riskinin de o kadar büyük olacağını söyeleyen Lagarde, "Bizim görevimiz, fiyat istikrarıdır ve elimizdeki tüm araçları kullanarak bunu sağlamalıyız. Enflasyonu yüzde 2 hedefimize geri getirmek için ne gerekiyorsa yapmaya kararlıyız" ifadelerini kullandı.

Euronun kaderini belirleyecek kritik açıklama geldi! Euro yatırımcıları dikkatli olun!


EURO DOLAR PARİTESİ SINIRLI GERİLEDİ

Güne 0.9929 ile başlayan euro/dolar paritesi, saat 09:21 itibarıyla yüzde 0,16 azalışla 0.9945'dan işlem gördü. Dün en düşük 0.9743, en yüksek 0.9967 seviyelerini gören Euro/Dolar, günü 0.9959 seviyesinde tamamladı.  Euro/Dolar pariesi, 13.10.2022 tarihinde 0.9632 ile son bir ayın en düşük, 27.10.2022 tarihinde ise 1.0094 ile son bir ayın en yüksek seviyesini gördü.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön