17 / 05 / 2024

Euroya olan güven 28 aydan sonra ilk kez böyle oldu! Resmen dibe vurdu

Euroya olan güven 28 aydan sonra ilk kez böyle oldu! Resmen dibe vurdu

Euro bölgesinde son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Euro bölgesinde yatırımcıların güveni 28 aydan sonra ilk kez bu kadar dibe vurdu.



28 AYIN DİBİNDE

Sentix tarafından bugün rapor açıklandı. Bir önceki ay -25,2 puan seviyesinde bulunan yatırımcı güven endeksi eylül ayında -31,8 puana geriledi. Analistler endeksin -27,5 puan seviyesine gerileyeceğini öngörüyordu.

Euroya olan güven 28 aydan sonra ilk kez böyle oldu! Resmen dibe vurdu

Böylece yatırımcı güveni 2020 yılı Mayıs ayından bu güne en kötü görünüme büründü. Cari endeks -16,3 puandan -26,5 puana düşerek 2021 yılı Şubat ayından bu yana en düşük seviyeyi görümüş oldu.

Yatırımcı beklenti endeksi ise -33,8 puandan -37 puana kadar indi ve 2008 yılı Aralık ayından bu yana en düşük seviyeye geldi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön