05 / 05 / 2024

Ev alacaklar dikkat! Konut fiyatlarındaki artış devam edecek mi?

Ev alacaklar dikkat! Konut fiyatlarındaki artış devam edecek mi?

Mars Investment İcra Kurulu Başkanı Hakan Bucak, konut fiyatları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Peki konut fiyatlarındaki artış devam edecek mi?



Konut almak isteyenler bunlara dikkat!

Yaptığı açıklamada mega kent İstanbul’da 1 milyon TL'nin altında konut bulmanın artık çok zor olduğunu kaydeden Hakan Bucak, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Var olan belirsizlikler ülkemizde gayrimenkulde arz çalışmalarını yavaşlatma ihtimali bulunuyor. Bu da fiyatlar üzerinde negatif baskının devam etmesine neden olacak. Bununla birlikte gayrimenkul hala en güvenilir finansal yatırım aracı ve 2022 için konut planlaması olanların bütün bunları gözeterek planlamalarını öne çekmeleri iyi olabilir.”

Ev alacaklar dikkat! Konut fiyatlarındaki artış devam edecek mi?

Yabancı yatırımcıya konut satışında son durum ne?

Yaptığı açıklamada Ocak-Şubat döneminde yabancı yatırımcının toplamda 8 bin 777 konut aldığını ve 2021 yılının aynı dönemine göre yaşanan bu söz konusu artışın yüzde 55,6 şeklinde olduğunu dile getiren Hakan Bucak şunları söyledi:  “Savaş arz üretimini olumsuz etkilemekle birlikte, hem Rus yatırımcı hem Ukraynalı yatırımcı için Türkiye’yi farklı bir noktaya taşıdı. Yatırım noktasındaki yönelimi sahada net bir şekilde görüyoruz. Dünyanın her yerinden, her ırk ve milletten insanın ‘B’ planında mutlaka Türkiye bulunuyor. Bugün Rus ve Ukraynalı insanlarının yatırım yapabileceği, kendilerini rahat ve güvende hissedebilecekleri tek nokta Türkiye. Osmanlı döneminden beridir ülkemizin bir ‘zor gün dostu / ikinci vatan’ rolü bulunuyor. Bu rol özellikle birçok ülkenin zor günler geçirdiği bu günlerde daha da ortaya çıkıyor” 

Yaptığı açıklamada yabancı yatırımcıya konut satışlarında savaş kaynaklı azalış beklemediklerini ikaydeden Hakan Bucak, “Savaşı önceden hisseden ve bunun için gerekli adımları atan herkes şu anda Türkiye’de ciddi bir yatırım turunda bulunuyor” dedi.

2022 Şubat'ta 97 bin 587 konut satıldı!


Geri Dön