07 / 05 / 2024

Ev alacaklar ve kiralayacaklara şok tuzak! Olmayan ev dolandırıcılığına dikkat! 

Ev alacaklar ve kiralayacaklara şok tuzak! Olmayan ev dolandırıcılığına dikkat! 

Satılık ve kiralık konut fiyatlarının katlanarak yükselmesine çözüm bulmak için çabalayan vatandaşlar, şimdi de emlak dolandırıcılarının radarına girdi. Peki ev alırken ya da kiralarken dolandırılmamak için nelere dikkat edilmeli? İşte ayrıntılar...



Yükselen satılık ve kiralık ev fiyatları beraberinde olmayan evi gösteren emlak dolandırıcılarını ortaya çıkardı. Konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulunan Salim taşçı, “Dolandırıcı her meslek grubunda vardır. Ticaret Odası’na kayıtlı, müesseseleşmiş hiçbir emlakçı bu tip yollara tenezzül etmez” diye konuştu ve emlakçı sıfatının kullanılarak dolandırıcılık yapıldığını aktardı.

Ev alacaklar ve kiralayacaklara şok tuzak! Olmayan ev dolandırıcılığına dikkat! 

“Evi görmek, evin tapusunu görmek çünkü orada bir yeri tutup, her gelene ‘Mal sahibiyim, kiraya veriyorum’ diye dolandırıcılık da yapabilirler, araştırmadan kapora vermemek önleyici olabilir” diye konuşan Taşçı, yüksek kiraların taşınmalara neden olduğunu da belirtti. 

Cumhuriyet'in aktardığına göre; Büyük, merkezi semtlerde kiraların artmasıyla evlerinden taşınmayı tercih eden vatandaşlar olduğuna vurgu yapan Taşçı, “Yoğun olmasa da daha kenar semtlere doğru göç başlıyor. Kira kontratı 10 yılı doldurunca ev sahibi daha yüksek fiyattan kiraya verebilmek için ‘Hadi çık’ diyor. 2022 yılından önce kontratlarda hiçbir sorun yoktu. Tamamen suni bir gündem. Enflasyon düşse bunların hiçbiri olmaz. İnsanlar çifte kontrat alma yoluna gidiyor. Yasal artışın üstüne, istediği kira için olan aradaki farkı elden almaya başlıyor. Mahkemelerde tahliye patlaması başlayacak. Kiracıyı koruyacağım derken kiracıya zarar oldu” şeklinde konuştu.

TOKİ'den 22 il için büyük müjde geldi! Yarın resmen başlıyor! İşte şehir şehir proje listesi! Sakın kaçırmayın! 

287 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılık hazine arazisi fırsatı! 24 ay taksit ve yüzde 25 peşinat imkanıyla!

95 bin TL'si olanlara sıfır ev müjdesi! 2+1 ve 3+1 Prefabrik ev fiyatları ne kadar? 14 Haziran 2022 fiyat listesi...

Geri Dön