05 / 10 / 2024

Ev alırken konut sigortasında nelere dikkat etmeliyiz

Ev alırken konut sigortasında nelere dikkat etmeliyiz

Muhtelif riskler için bazı muafiyetler mevcuttur. Bu muafiyetlerden bazıları kaldırılamamakta ve belirli bir yüzdenin altında olmamaktadır. Ancak, bazı risklerin muafiyetleri minimize edilebilmektedir




ORTALAMA bir hayat standardına sahip kişiler için, hayatlarındaki en büyük yatırım kendi evlerini satın almaktır. Bu önemli yatırım için hayat boyu çalışılır ve bu yatırımın mevcudiyetinin korunmasına yönelik her türlü önlem alınmak istenir. Biz de, yatırımlarınızı korumaya yönelik en doğru kararı vermenize destek olmak amacıyla Türkiye'nin en tecrübeli sigortacılarından Gözetmen Sigorta Brokeri Abdullah İsmet'le görüştük. Konuyla ilgili önemli bilgiler veren İsmet şöyle konuştu:

DASK SADECE BİNA İÇİN...
"Eğer hazır yapılmış bir ev satın alırsanız, bu durumda evi alırken zorunlu deprem sigortası olan DASK poliçesi yaptırmanız gerekecektir. Bu sigorta, evin sadece deprem nedeniyle karşılaşabileceği zararlara karşı koruyacak olup, yangın, hırsızlık, su, fırtına vs. risklerinize karşı bir güvence sağlamamaktadır. Böylesi önemli riskler için, "konut sigortası" adıyla bilinen poliçeye ihtiyacınız olacaktır. Doğru, yeterli ve kapsamlı bir konut sigortası, sadece evinizi değil içindeki tüm eşyalarınızı ve dekoratif varlıklarınızı çok düşük primlerle yukarıda belirtilen risklerinizi teminat altına alacaktır. Burada önemli olan husus, doğru teminatlara sahip olduğunuza emin olmak için, doğru hesaplamaların yapılmasıdır"

BUNLARI HESABA KATIN!

Abdullah İsmet, yatırımlarının güvence altında olduğu konusunda emin olmak isteyenlerin bilmesi gereken bazı konuları şöyle özetledi:

-Ali risk sigortaları, her türlü riske karşı teminat olduğu manasına gelmemektedir.
-Muhtelif riskler için bazı muafiyetler mevcuttur. Bu muafiyetlerden bazıları kaldırılamamakta ve belirli bir yüzdenin altında olmamaktadır. Ancak, bazı risklerin muafiyetleri minimize edilebilmektedir.
-Eksik sigorta durumuna düşmemek için, poliçe başlangıcından itibaren düzenli olarak teminat şart ve miktarları gözden geçirilmeli ve derhal zeyil ile güncellenmelidir.
Habertürk


Geri Dön