30 / 04 / 2024

Ev almak isteyen outlet'e gider gibi ofise geliyor!

Ev almak isteyen outlet'e gider gibi ofise geliyor!

Ukra İnşaat CEO'su Tuncel, konut firmalarının makul fiyatlarla satışa çıkmaları halinde sıkıntı yaşamayacaklarını, alıcıların hafta sonu outlet'e gider gibi satış ofislerine geldiklerini söyledi



Beylikdüzü ve Esenyurt'ta konut projelerine imza atan Ukra İnşaat'ın CEO'su Kürşat Tuncel, markalı konut projelerinde fiyatların yüksek olduğunu ileri sürerek, daha ucuz konut satmanın mümkün olduğunu söyledi.

"Konutun kaça yapıldığı belli, metrekaresi 7 bin TL, 8 bin TL'den konut sattığınız zaman abes bir durum ortaya çıkıyor" diyen Tuncel, konut üretmenin maliyetinin metrekaresinin en fazla 1200 TL olduğunu, geri kalan fiyat yansımasının arsa payı olduğunu söyledi. İstenirse alıcılara daha uygun fiyatta konut satılabileceğini savunan Tuncel "Mantıklı fiyat politikası uygulayan firmalar sektörde kazanıyor. İnsanlar hafta sonları outlet'e gider gibi satış ofislerine geliyor" dedi.

BEYAZ YAKALININ YAŞAM ALANI BEYLİKDÜZÜ
Beylikdüzü'nün Levent -Maslak arasında çalışan beyaz yakalıların yaşam alanı haline geldiğini belirten Tuncel sözlerine şöyle devam etti: "Ödeme gücü riskli, alım gücü sınırda olan kitleye oynamak bizim sektörde daha avantajlı. 24 milyon kişiden bahsediyoruz. Beylikdüzü, Levent - Maslak hattının yaşam alanı oldu. Müşterilerimizin yüzde 70'i 40 yaş altı, evlenmiş, ilk evlerini alan yaş grubu. Peşinatları düşürüyoruz, ödeme planlarını düzenliyoruz."

ALMAK HER ZAMAN RİSKLİ'
Türkiye'de konut finansman sistemi olmadığını ifade eden Tuncel, "İnsanlar makete bakıyor, sözleşmeyi yapıyor ve teslimi bekliyor. Firmalar hiçbir şey yapmadan, satıştan elde ettikleri parayı kullanıyorlar. Şu an bu çark talep kuvvetli solduğu için dönüyor" diye konuştu.

Habertürk

 

 


Geri Dön