18 / 07 / 2024

Ev almak isteyenler dikkat! Konutta ‘Yüzyılın Kampanyası’ geliyor! 

Ev almak isteyenler dikkat! Konutta ‘Yüzyılın Kampanyası’ geliyor! 

Dar gelirli vatandaşlar için tarihi sosyal konut hamlesi başlatan hükümet, orta ve orta üstü gelirli vatandaşlar için de yeni bir kampanya hazırlıyor. İşte detaylar...




GELİR ŞARTI

Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre söz konusu kampanyadan gerçek ihtiyaç sahiplerinin yararlanması için bir gelir sınırı belirlenmesi gündeme geldi. Sosyal konutta olduğu gibi bir hane geliri açıklanması, bu sınırı aşmayanların alım yapması hedefleniyor. Ayrıca yine aktarılan detaylara göre, çalışmalarına devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum söz konusu kampanya ile ilgili önemli bir detaya dikkat çekti.

Yaptığı açıklamada söz konusu kampanyada ilk evini alacak vatandaşlara avantaj sağlanacağını dile getiren Bakan Murat Kurum kampanya ile hem vatandaşın alım şartlarının iyileşeceğini, hem de üretimin artması için geliştiricilere finansal destek sağlanacağını söyledi. 

Ev almak isteyenler dikkat! Konutta ‘Yüzyılın Kampanyası’ geliyor! 

Bakan Murat Kurum açıklamasında, "Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda ana hedefimiz ilk evini alacak vatandaşlara avantaj sağlamak olacak." diyerek söz konusu kampanyanın ticari bir araç olmayacağını ve barınma ihtiyacına çözüm sunacağını söyledi. Yani birinin ‘kampanya şartları güzel, ev alıp satıp kazanayım’ diyemeyeceğini belirten Bakan Murat Kurum, hem yükleniciler hem de bankalar aracılığı ile en iyi şartları sunacaklarını söyledi. Kurum ayrıca, konut piyasasında azalan üretimle bozulan arz-talep dengesi ve artan maliyetlerin ciddi sonuçlar doğurduğunu belirterek, son 1-1.5 yılda konut fiyatlarının ve kiralarının hızla yükselmesinin her kesimi derinden etkilediğini kaydetti. Bakan Kurum, bu sebeple kampanya ile konut arzının artması ve piyasanın regüle edilmesinin hedeflendiğini de sözlerine ekledi.

Ziya Yılmaz: Konutta lüks anlayışı pandemiden sonra değişti

Konut sektöründe stok sorunu! İnşaat firmaları yeni yıla stoksuz giriyor! Ev fiyatları yükselecek mi? 

Yabancıya konut satışı 11 ayda yüzde 20,4 arttı! 2022 hedefi 70 bin adet! 

Geri Dön